Cokoladna torta sa dzemom od pomorandze

Prvo sam htela da napravim Jaffa tortu, a onda sam pozelela da to ipak bude nesto kremasto. Na kraju sam sjedinila obe kombinacije i dobila ovu finu kremasto-cokoladnu tortu sa ukusom pomorandze.

Potrebno za kalup 24 cm:

-5 jaja
-150 gr secera
-90 gr brasna
-2 kasicice praska za pecivo
-1 kesica pudinga sa ukusom cokolade (40gr)
-20 gr kakaa
-1 pomorandza (sok i korica)
-prsohvat soli

Krema:

250 ml slatke pavlake (nezasladjene) 30%m.m.
-100 gr crne cokolade sa ukusom pomorandze
-150 gr krem sira
-100 gr mascarpone sira
-100 gr secera u prahu
-1 kremfiks
-100 gr dzema od pomorandze

Glazura:

-150 gr crne cokolade
-3 kasike ulja

Najpre narendati sitno koricu pomoranze, a zatim iscediti sok. Sjediniti brasno, prasak za pecivo, puding i kakao. Rernu ukljuciti na 180°C.
Odvojiti belanca od zumanca. Dobro umutiti zumanca sa secerom, da masa izbeli. Dodati lagano polovinu mesavine brasna, zatim dodati iscedjeni sok od pomorandze i koricu, pa preostalu polovinu brasna, miksajuci svo vreme.
Posebno umutiti belanca sa prsohvatom soli u cvrst sne. Lagano sjediniti belanca sa umucenim zumancima, mesajuci drvenom varjacom. Sipati pripremljenu smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci 35-40 minuta. Pecen biskvit ostaviti da se ohladi, a zatim ga prerezati na 2 mesta, tako da se dobiju 3 priblizno jednake kore.
Zagrejati pavlaku na tihoj vatri do tacke kljucanja. Skloniti sa sporeta, pa dodati izlomljenu cokoladu na manje parcice. Promesati da se cokolada otopi i sjedini sa pavlakom, pa ostaviti da se skroz ohladi. Pomesati krem sir i mascarpone, pa izmiksati sa secerom u prahu da se dobije fina glatka kremica. Umutiti ohladjenu pavlaku (pomesanu sa cokoladom), pa sjediniti sa sirom. Na kraju dodati 1 kesicu kremfiksa.
Zagrejati dzem na tihoj vatri da se malo otopi, pa premazati 1/3 dzema preko prve kore, zatim naneti 1/3 kreme. Staviti drugu koru, premazati 2/3 dzema, pa 2/3 kreme. Na kraju staviti poslednju koru, premazati preostalim dzemom, zatim i kremom.
Pripremiti glazuru. Otopiti cokoladu sa uljem na pari, ostaviti da se malo prohladi, pa preliti preko torte ili je ukrasite po vasoj zelji 😉
Prijatno!
Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s