Španska pita

Ovo je jedan od mojih prvih napravljenih recepta koji mi vec godinama stoji zapisan u svesci. Vremenom sam ga malo modifikovala prema sopstvenom ukusu, ali bez nekih vecih promena.
Potrebno za kalup 10×25
-220 gr brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-100 gr rendanog sira (emmental)
-20 gr rendanog  parmezana
-100 ml mleka
-100 ml ulja
-1 jaje
-100 gr šunke
-1 veca kisela paprika
-3-4 kisela krastavcica
-prsohvat soli
Rernu ukljuciti na 200°C.
Sunku, papriku i kisele krastavce iseckati na male parcice. U vecu posudu pomesati brasno sa praskom za pecivo, dodati obe vrste sira, sunku, papriku i krastavce, zatim dodati ulje, mleko i na kraju blago razmuceno jaje. Posoliti i promesati sastojke da se fino sjedine.
Pripremljenu smesu sipati u prethodno podmazanom plehu i peci oko 35-40 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi, a onda seci na tanke kriske. Prijatno!

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s