Integralni keksici sa suvim kajsijama

Suvo voce kupujem samo za vreme posta, nakon toga se „vuce“ po kuhinji i vise niko ga ne jede. Ovi kolaci su odlicno resenje kako da se iskoristi suvo voce. Ja sam koristila suve kajsije, a mislim da bi keksici super delovali i sa suvim sljivama.

Potrebno:
-90 gr omeksalog maslaca
-70 gr smedjeg secera
-prsohvat soli
-1 zumance
-180 gr integralnog brasna
-1/2 cedjenog soka limuna
-50 gr suvih kajsija
-50 gr oraha

Glazura:
-oko 50 gr crne cokolade
-1 kasicica ulja

Kajsije i orahe naseckati sto sitnije. U dublju posudu umutiti puter sa secerom i prsohvatom soli, da se dobije glatka kremica, dodati zumance i mutiti par minuta, zatim dodati limunovog soka, brasno, sitno seckane kajsije i orahe i zamesiti testo. Uviti u providnu foliju i ostaviti 30 minuta u frizider.
Rernu ukljuciti na 170°C. Testo rastanjiti izmedju 2 papira za pecenje, na nekih 5-6 cm debljine. Modlicom vaditi zeljene oblike i redjati u pleh koji ste prethodno oblozili papirom za pecenje. Preostalo testo skupiti u lopticu, pa ponoviti postupak dok ne utrosite svo testo. Peci 15 do 20 minuta, izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Otopiti cokoladu sa uljem na pari i premazati keksice. Ostaviti da se glazura stegne, a zatim ih cuvati u zatvorenoj kutiji. Prijatno!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s