Muffins sa kruškama

Jos jedan recept za muffins-e i za sve ljubitelje ove male poslastice.

Potrebno:

-3 jaja
-150 gr secera
-150 gr putera
-180 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-na vrh noza sode bikarbone
-2 kasike Nesquik cokoladnog praha
-50 gr oljustenih pecenih badema
-3 manje kruske
-1/2 cedjenog limunovog soka
-1/2 kasicice cimeta
-malo muskatnog orascica

Preliv:


-150 gr cokolade
-2 kasike ulja

*Pecene bademe naseckati sto sitnije.
*Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti sa strane da se malo ohladi.
*Oljustiti kruske, iseci ih na krupnije komadice i preliti 1/2 limunovog soka.
*Pomesati suve sastojke ( brasno, prasak, sodu, Nesquik, zacine )

*Rernu ukljuciti na 180°C.
Dobro umutiti jaja sa secerom, da masa izbeli. Postepeno dodavati suve sastojke, miksajuci najmanjom brzinom, zatim dodati otopljeni puter. Na kraju umesati kruske i badem i lagano promesati drvenom kutlacom. Silikonske modlice za muffins podmazati puterom pa puniti do 3/4 kalupa. Peci 20 minuta, izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade. U medjuvremenu spremiti glazuru.

Cokoladu i ulje otopiti na pari, a zatim ostaviti par minuta da se malo prohladi. Premazati preko muffins-a i ostaviti da se cokolada stegne.
Ove muffins-e sam takodje pravila i u obliku srca, s’tim sto sam tankim nozem odsekla vrh, kako bih poravnjala gornji deo biskvita i takodje ih prelila cokoladom, pa su oni delovali ovako…

 

Prijatno!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s