Slani rolat sa šunkom

img_2662-2
Ovaj rolat je neizostavni deo praznicne trpeze. Izuzetno je ukusan i veoma brzo se priprema

img_2648-2
Potrebno:
-4 jajeta
-50 gr brasna
-30 gr gustina
-1 kasika zejtina
-4 kasike mleka
-prstohvat soli
Krema:
200 gr kisele pavlake
100 gr krem sira
i jos:
-200 gr šunke
  • Rernu ukljuciti na 180°C.
  • Odvojiti belanca od zumanaca. Mikserom umutiti zumanca dok ne dobiju svetlo belu boju
  • Dodati mleko, zejtin, a zatim i brasno pomesano sa gustinom i prstohvatom soli
  • Posebno umutiti belanca u cvrst sneg
  • Dodati 2-3 kasike umucenih belanaca u smesu sa zumancima i lagano promesati drvenom kasikom.
  • Zatim dodati preostali deo umucenih belanaca i sjediniti sa zumancima, mesajuci pazljivo
  • Smesu izruciti u veci pleh, koji ste prethodno oblozili papirom za pecenje
  • Peci 12-15 minuta
  • Pecenu koru prekriti krpom i ostaviti 5 minuta da se prohladi
  • Na radnoj povrsini pripremiti jos jedan papir za pecenje, velicine pleha
  • Pecenu koru izvaditi iz pleha, tako sto cete je preokrenuti na postavljeni papir,a zatim odlepite gornji deo papira od kore (to je onaj papir na kome je kora pecena, tj. kojim ste oblozili pleh)
  • Pomesati pavlaku sa krem sirom i premazati preko jos tople kore (ali ne vrele, jer ce se fil istopiti)
  • Preko kreme rasporediti šunku i odmah uviti rolat pomacu papira koji se nalazi ispod kore
  • Rolat uviti u providnu foliju i staviti u frizider da se ohladi i stegne
img_2655-2

Update: 12.01.2019.

Advertisements

5 thoughts on “Slani rolat sa šunkom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s