Surimi rolne se pripremaju na isti nacin kao „sam rolne“ s’tim sto je ovde u pitanju slani nadev koji se priprema mesavinom majoneza i sira i dodatkom sitno izrendanih surimi stapica
update: 29.03.2018
Pre par dana na internetu sam sam pronasla sliku lisnatih rolnica u obliku sargarepe, pa mi je sinula ideja da obnovim slike svojih surimi rolnica i isprobam ovu uskrsnju dekoraciju. Nadam se da Vam se ideja dopada 🙂
Potrebno za 12 rolnica:
–250 gr lisnatog testa
-1 jaje
-2 kasike mleka
-prehrambena narandzasta boja
Fil:
-100 gr krem sira
-100 gr kisele pavlake
-4 kasike majoneza
-100 gr surimi stapica
-1 kasika seckanog persuna
i jos:
-1 veza persuna
Priprema:
- Rastanjeno lisnato testo iseci na trake debljine oko 2cm, tako da dobijete 12 trakica.
- Svaku traku pojedinacno zamotati na metalni kalup (za „šam rolne“) i redjati na pleh koji ste oblozili papirom za pecenje.
- Rolnice premazati razmucenim jajetom u koje ste dodali 2 kasike mleka i par kapi narandzaste prehrambene boje
- Peci na 200°C oko 20 minuta.
- U medjuvremenu pripremiti fil tako sto cete narendati surimi štapice sto sitnije.
- Dodati sir, pavlaku, majonez i persun pa promesati.
- Pripremljenim filom napuniti poslasticarski špric ili kesu, koristeci nastavak sa vecim otvorom (oko 5-6mm) pa puniti lisnate rolnice.
- Ukrasiti vezicama persuna (ili nekog drugog zacinskog bilja), tako da rolnice podsecaju na sargarepe pa cuvati na hladnom do sluzenja.
ukusno i lepo 🙂 A kakve surimi štapiće koristiš? Kod nas postoje samo oni zamrznuti.
Sviđa mi seSviđa mi se
Zoko, verovatno su to ti. Ovde nisu zamrznuti, ali stoje u frizideru, ali sam ih letos nasla u Kragujevcu i tacno je da su bili u zamrzivacu, predpostavljam da bi ih duze ocuvali, jer to bas i nije nesto sto nas narod cesto kupuje.
Sviđa mi seSviđa mi se
…savršeno ..brzo..fino..ukusno…divna ideja!… odličan blog..lijepo pozdrav ostavljam… 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Bas su lepe!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nataša, znači to su ti. Ma od nas i dimljenog lososa u nekim radnjama drže u zamrzivaču. 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Super ideja, mislim da je jako ukusno. Moram da probam pošto baš volim surimi:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nevena 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se