Slani krekeri – Brunch sendviči

Ovo je jedan od nacina kako da iskoristite gomilu kuvanih jaja koja nakon Uskrsa skoro niko ne jede. Od navedenih sastojaka dobicete oko 10-ak sendvica, tj. 20-ak krekera koje vam takodje mogu posluziti i kao mini aperitivi.

Potrebno:

-180 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-1 jaje
-120 gr putera
-80 gr rendanog sira (emmental, gouda…)
-50 ml mleka
-1/2  kasicice soli

i jos:
-3 tvrdo kuvana jaja
-šunka (salama i sl.)

U vecu posudu pomesati brasno sa praskom za pecivo i soli. Dodati sir, blago razmuceno jaje, otopljeni puter i mleko. Promesati sve sastojke da se testo lepo sjedini i ostaviti 1h u frizider. 
Na dobro pobrasnjenoj povrsini razviti testo debljine 0.5 mm, vaditi zeljene oblike i redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Peci na 180°C 15-ak minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade, a zatim pripremiti sendvice.
Prijatno!

8 thoughts on “Slani krekeri – Brunch sendviči

  1. …prekrasno!!!…ovo sutra obavezno radim za doručak jer će mi barem desetak jaja ostati…a ne volim da mi se dugo jaja povlače po kuhinji iako su lijepa i dekorativna… dječica će biti oduševljena…lijepe misli ostavljam… lijep pozdrav …:)))

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s