-200 gr makaroni (cevaste ili spiralne)
-1 zelena paprika
-1 crvena paprika
-1 crni luk
-200 gr sitno seckane slanine
-250 ml jogurta
-2 jaja
-sol, biber…
-ulje
-80 gr rendanog emmentala
Oprati i ocistiti paprike, iseci ih na cetvrtine, pa ih kuvati u kipucoj posoljenoj vodi 15-ak minuta. Ocediti ih i ostaviti da se prohlade, a zatim ih iseci na manje parcice. Skuvati makarone po zelji (ja sam koristila male cevaste).
U dubljem tiganju ili wok-u, proprziti luka sa malo ulja i par kasika vode, 4-5 minuta. Dodati seckanu slaninu i nastaviti sa przenjem 10-ak minuta. Zatim dodati seckanu papriku, prziti jos minut-dva, da paprika upije masnocu, zatim skloniti sa sporeta i umesati procedjene makarone.
Razmutiti jaje sa jogurtom, pa izmesati sa makaronama. Dodati sol, biber i zacine po zelji.
Smesu sipati u vatrostalnu ciniju koju ste prethodno premazali uljem, posuti rendanim sirom, prekriti aluminijumskom folijom i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C, 20-ak minuta. Zatim ukloniti foliju i nastaviti sa pecenjem jos 20-ak minuta.
Divno izgleda, nikad previse recepata sa tjesteninom. Slike su super!
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja sam baš često u žurbi,a ovo mi djeluje odlično,a tjesteninu moji ukućani obožavaju.
Sviđa mi seSviđa mi se
dobra kombinacija koja uvek spašava situaciju 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Pasta u novom ruhu!
Super izgleda, a ukus verovatno i nadmašuje izgled.
Pozdrav 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Gordana, upravo to je prednost testenine, jer moze da se pripremi na vise nacina 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Sladjo i moji su morali da se naviknu pored mene 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Jafi, pozdrav 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Senka, pozdrav 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako mi je to fino jer također uvijek tražim načine da promijenim klasična jela s tjesteninom… znam, ima milijun recepata, ali treba uopće dobit ideju i sjetit se kad si u žurbi! Ovo mi je jedna od finijih kombinacija 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Divno, volim testeninu. Ovo je pravo jelo za mene . 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Anja, prednost ovih makarona je takodje sto ovako zapecene u rerni, mogu se cuvati bar dan-dva u frizideru, dok samo kuvane makarone se nakon par sati osuše.
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Zoko, drago mi je da ti se dopada 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se