Kinoa tart

Ovaj tart mozete posluziti u kombinaciji sa mesom, a mozete ga posluziti i kao samostalni obrok, uz dodatak zelene salatice. Takodje je odlican i kada se ohladi, tako da ce nakon jednog dana provedenog na hladnom mestu, biti jos ukusniji. Za podlogu mozete iskoristiti i kupljeno lisnato ili prhko testo, a ja sam se ovoga puta odlucila za zdraviju varijantu, mesavinom integralnog i obicnog brasna.

Potrebno:
za testo:
-250 gr mekog brasna (ili 125 gr mekog + 125 gr integralnog brasna)
-1 jaje
-3 kasike maslinovog ulja
-1 kasicica soli
-80 ml hladne vode
fil:
-1 crni luk
-1 crvena paprika
-1 sargarepa
-3-4 kasike ulja
-750ml tecnosti za supu
-150gr kinoe
-3 jaja
-250ml jogurta
-80 gr rendanog emmentala

Pomesati brasno i sol (ili sjediniti pola mekog i pola integralnog brasna), pa dodati jaje, maslinovo ulje i vodu. Zamesiti glatko testo, uviti u providnu foliju i ostaviti 1h u frizideru.
U medjuvremenu skuvati tecnost za supu. Iseckati luka, sargarepu i papriku na male kockice, pa sve zajedno proprziti 5 minuta  sa 3-4 kasike ulja i par kasika vode. Dodati kinou i izmesati je sa lukom, zatim naliti tecnost za supu i kuvati sve zajedno 15-ak minuta. Nakon toga, odstraniti visak tecnosti i ostaviti da se malo prohladi.

Izvaditi testo iz frizidera i rastanjiti u okruglom obliku, tako da bude malo vece od kalupa za tart, kako bi ste oblozili i ivice kalupa. Kalup premazati uljem, pa poloziti rastanjeno testo. Izbockati ga viljuskom, prekriti folijom, na kojoj ste rasporedili šaku pirinca, pasulja ili klikera (kao sto je to uradila Zoka, sa bloga Pans and pots), pa peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, 10-ak minuta. Izvaditi iz rerne, ukloniti foliju sa pirincem (pasuljom ili klikera) pa pojacati temperaturu rerne na 200°C.

Razmutiti jaja sa jogurtom, pa izmesati sa kuvanom kinoom. Na polupeceno testo rasporediti 40gr rendanog emmentala, zatim rasporediti fil, pa posuti preostalih 40 gr rendanog emmentala. Tart vratiti u rernu i peci 30-40 minuta.

Publicités

17 réflexions sur “Kinoa tart

  1. Hvala Zoko, nazalost nisam uspela da se igram klikerima, taman kada sam ih sakupila sve na jednom mestu, moji decaci su pozeleli da se igraju:(,a do tada su se vukli po fijokama… ali bice prilike.

    J'aime

  2. Hej, ovo je super ! Ja pravila nešto slično,ali sve je bilo jedna smeša kinoe, povrća, sira, i ovsenog brašna i tako pekla (da priznam, tako mi došlo i bilo mi lakše). Ovo tvoje je prava izvedba 🙂 pozdrava puno

    J'aime

  3. Tart izgleda zaista ukusno,nisam još kinou probala,kad odem u kopovinu svaki put razmišljam šta bi s njom,ali sad si ti stavila pravi recept i sad ću je probati definitivno.

    J'aime

  4. @SENKA, dopada mi se i tvoja verzija, puno jednostavnija za izradu:)
    @Sladjo, hvala, sa quinoom mozes naci zaista dosta dobrih recepta, tako da meni uvek stoji u rezervi;)
    @Uz Astal, hvala, nisam je probala u slatkoj verziji, ali verujem da je isto tako ukusna kao i u slanoj:)

    J'aime

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s