Rabarbara i jabuke crumble

U poslednje vreme sam cesto nailazila na recepte koji se pripremaju sa rabarbarom. Posto je sezona rabarbare, resila sam da isprobam par kobinacija. Crumble mozete pripremati sa raznim vocem, a mozete ga posluziti i uz kuglicu sladoleda ili slaga.

 

Potrebno:
-4 stabljike rabarbare (oko 400 gr)
-5 kasike secera
-4 jabuke (Golden, Granny Smith…)
-2 ravne kasicice cimeta u prahu
Za mrvice:

-120 gr brasna
-120 gr smedjeg secera
-1 vanilin secer
-prsohvat soli
-80 gr putera (iseckan na male parcice)

Priprema:
Oprati rabarbaru, pazljivo je oljustiti i iseci je na manje komadice, duzine 2-3 cm. Dodati 5 kasike secera, promesati i ostaviti da odstoji oko 1h. U serpu staviti oko 1 L vode da prokljuca, zatim dodati rabarbaru zajedno sa sokom koji su pustile i kuvati svega 5 minuta. Procediti i ostaviti da se ohladi.
Oljustiti jabuke i iseci ih na manje komadice, pa dodati 2 kasicice cimeta i izmesati.
Pripremiti mrvice, tako sto cete izmesati brasno, secer, vanilin secer i prsohvat soli. Zatim dodati parcice putera i rukama raditi smesu, dok ne dobijete mrvice.
U vatrostalnu posudu poredjati jabuke, zatim rasporediti komadice rabarbare, pa posuti mrvicama i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, 25-30 minuta. Ostaviti da se dobro ohladi i sluziti.


11 thoughts on “Rabarbara i jabuke crumble

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s