Cake pops

U poslednje vreme sam sve vise i vise slusala pohvale o ovim poznatim kolacicima tzv. kejk pops, da sam resila i sama da ih isprobam. Znam da postoje i specijalni kalupi za njihovu izradu, ali posto nisam uspela da ih pronadjem, resila sam da ih napravim u obliku kuglica. Zato ako zelite da obradujete najmladje sladokusce evo nacina:)

Potrebno
Za biskvit:
– 2 jaja
-120 gr putera
-120 gr secera
-120 gr brasna
-1/2 kesice praska za pecivo
-1 kasika kakaa
-1 kasicica rum arome (ili vanile)
i jos:
-100 gr mascarpone sira (ili nekog krem sira)
-200 gr cokolade
-3-4 kasike ulja
-ukrasne bombonice
-stapici

Otopiti  puter na tihoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Dobro umutiti jaja sa secerom, pa dodati brasno koje ste pomesali sa praskom za pecivo i 1 kasikom kakaa. Na kraju dodati otopljeni puter i kasicicu ruma. Smesu izruciti u manji pleh, koji ste prethodno podmazali sa malo ulja i posuli brasnom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 25 minuta. Pecen biskvit izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi, a zatim ga izrendati sitno, ili ga izmiksati u multipraktiku.  Dobijenim mrvicama biskvita dodati 100 gr sira i izmesati, najpre kasikom, a zatim rukama, dok ne dobijete finu lepljivu smesu. Kasikom vaditi smesu (velicine oraha), praviti kuglice i redjati ih na masnom papiru za pecenje. Kuglice ostaviti najmanje 1h u frizideru.

Cokoladu otopiti na pari sa uljem. Umocite prvo vrhove stapica u otopljenu cokoladu na kojima cete redjati kuglice i ostavite ih kratko da se cokolada malo stegne, ali ne previse. Zatim zabodite  umuceni stapic do polovine kuglice, pa kuglicu umocite u otopljenu cokoladu, ili ako vam je lakse prelivajte kasikom cokoladu preko kuglice. Sacekajte par sekundi da se visak cokolade ocedi, pa zabodite stapic u neki stiropor, kako bi stajao uspravno. Ja nazalost nisam uspela da pronadjem stiropor, pa sam kuglice redjala na masnom papiru za pecenje. Dok se cokolada ne stegne, pospite ih ukrasnim mrvicama. Radila sam po 5-6 kuglica naizmenicno, tako su se bombonice odlicno lepile za cokoldu. Cokolada mi je svo vreme stajala „na pari“, tako je nisam dodatno zagrevala. 

 

 


14 thoughts on “Cake pops

  1. Divni su, nisam ih do sada pravila sve cekam neku specijalnu priliku. Od Tihane sam dobila kalupčice u obliku usana i planiram da u njima napravim svoje prve cake pops. 🙂

    Sviđa mi se

Postavi komentar