Rozen kolac

Uvek se radujem kada sebe « obezbedim » bar jednim pakovanjem gotovih kora za rozen tortu. Znam da je kolac daleko ukusniji ako se priprema sa domacim koricama, ali se uvek opredelim za ovu laksu varijantu 😉

Potrebno:
-1 pakovanje kora za rozen tortu
Fil:
400 gr mlevenih oraha
-2 dl vode
-200 gr šećera
-250 gr margarina
-2 kašike dzema od kajsije
Glazura:
-200 gr šećera u prahu
2-3 kašike vode
-1 kašika soka od limuna
-1 kašika ulja
-1 kašičica arome od malina
-roze boja (po želji)

Priprema: Na tihoj vatri staviti šećer i vodu da provri, a zatim kuvati još minut-dva, dok se sav šećer ne otopi. Dodati margarin i nastaviti sa zagrevanjem, mešajuci svo vreme, dok se margarin skroz ne otopi. Skloniti sa šporeta, pa dodati mlevene orahe. Dobro sjediniti, a zatim dodati i dve kašike dzema od kajsija.
Filovati kore u tankom sloju (po 4 kašike na svaku koru) i redjati ih jednu na drugu, dok ne utrošite sav fil. Poslednja kora se ne  filuje. Tortu pritisnutu odozgo nekom  debljom knjigom, ili nekom daskom i ostaviti najmanje 3-4 sata.

Nakon toga pripremiti glazuru. Šećer u prahu izmešati sa vodom, limunovim sokom, kašikom ulja i aromom. Po želji možete dodati i malo roze boje za kolače. Ukoliko je glazura malo čvršća, dodati još malo vode, ali ne previše,  da vam se glazura ne bi razlila. Premazati poslednju koru i ostaviti da se stegne. Prijatno!

 

Publicités

14 réflexions sur “Rozen kolac

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s