Kroasan kifle punjene Philadelphia sirom sa ukusom Milka

Obožavam ove kroasane. Pre svega zato sto je recept iz stare mamine sveske, a pored toga su izuzetno mekani i ukusni. Naravno mama ih je punila dzemom, sirom… ja sam ih ovog puta probala sa sirom sa ukusom Milka čokolade i moram vam priznati da sam zaista oduševljena ovom kombinacijom. Svakako ako vam ovaj sir nije dostupan, možete ga zameniti Nutelom ili nekim drugim kremom. Ja ih čuvam u hermetički zatvorenoj kutiji i verujte mi da su i nakon 2-3 dana fenomenalnog ukusa…


Potrebno:
-450 gr brašna
-250 ml mleka
-20 gr kvasca
-1/2 kašicice soli
-1 kašičica šećera
-50ml ulja
-1 jaje
-125 gr margarina

i još:
-oko 50 gr brašna za radnu površinu
-Philadelphia sir sa ukusom Milka cokolade
-ili nutela, dzem, sir…
-1 jaje
-1-2 kašike vode

 Postupak:
Zagrejati mleko (da bude mlako), pa dodati kašičicu šećera i izmrviti kvasac. Ostaviti 10-ak minuta. Brašno izmešati sa solju, pa dodati nadošli kvasac i mleko. Zatim dodati blago razmućeno jaje, ulje, pa zamesiti testo. Na blago pobrašnjenoj radnoj površini izručiti testo, premesiti, pa ga rukama oblikovati u obliku valjka i iseći na 6 jednakih delova. Svaki deo premesiti u obliku lopte, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti oko 30 minuta. Nakon toga svaku lopticu razvući u obliku palačinke( prečnika 15-20cm), narendati malo margarina  i redjati ih jednu na drugu. Na poslednju koru se ne stavlja margarin.

Sada oklagijom razvući jednu veliku koru, pa je unakrsno podeliti na 12 (ili 16 ako volite manje kroasane) jednakih delova, tj trouglića. Na svaki trouglić nanesite 1 kašičicu Philadelphia sira sa ukusom Milka čokolade (ili nekog drugog željenog nadeva: nutela, dzem…)pa ga uvijte kao kiflicu. Tako pripremljene kroasane redjati u pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti ih još 30 minuta da narastu.
Premazati ih umućenim jajetom sa kašikom-dve vode i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, 20-25 minuta.

 

Publicités

23 réflexions sur “Kroasan kifle punjene Philadelphia sirom sa ukusom Milka

  1. Bojim se da ove punjene ljepotice napravim, mislim da bi ih sve pojela sama 🙂 Philadelphia sir s milkom sam isprobala samo onako na kruhu, bio mi je fin, i receptić bilježim i isprobavam, ali kad budem imala degustatora u kući…:) Pozdrav 🙂

    J'aime

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s