Kiš sa šunkom i brokolijem

Ovih dana sam u ogromnom nedostatku slobodnog vremena, tako da sam ovog vikenda „prekrsila“ pravila i umesto slatke kuhinje, bice jedan brzinski slani recept. Ne znam koliko vi volite brokoli, ali ja ga zaista obozavam?! Volim ga cak i kada je pripremljen samo na pari uz dodatak nekog finog umaka. Inace za ovaj kiš sam koristila zaledjeni brokoli, ali svakako da ce biti dosta ukusniji ako imate prilike da upotrebite svež.

Potrebno:
– 1 pakovanje lisnatog testa (250 gr)
3 jaja
– 200 gr creme fraiche (milerame ili kisele pavlake)
– 1 kašičica vegete
– 250 gr šunke
-500 gr brokolija (moze i zamrznutog)
– biber
-100 gr rendanog sira ( emmental, gouda…)

Brokoli skuvati u posoljenoj vodi 10-ak minuta. Sunku iseckati na male kockice, a sir narendati (ne mora da bude previse sitno).
Testo razvuci, tako da prelazi ivice kalupa i izbockati ga viljuskom na par mesta.
Preko testa rasporediti polovinu rendanog sira, kuvan brokoli, koji ste prethodno dobro procedili i ohladili, a zatim rasporediti i seckanu sunku.
Jaja razmutiti sa creme fraiche (ili kao zamenu za krem freš, mozete koristiti mileramu, kiselu pavlaku i sl.) Dodati vegetu, biber i zacine po zelji, pa preliti preko testa.
Ivice testa blago saviti ka unutrasnjoj strani. Odozgo rasporediti preostali sir i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta, ili u zavisnosti od pecnice.


18 thoughts on “Kiš sa šunkom i brokolijem

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s