Ovih dana sam u ogromnom nedostatku slobodnog vremena, tako da sam ovog vikenda „prekrsila“ pravila i umesto slatke kuhinje, bice jedan brzinski slani recept. Ne znam koliko vi volite brokoli, ali ja ga zaista obozavam?! Volim ga cak i kada je pripremljen samo na pari uz dodatak nekog finog umaka. Inace za ovaj kiš sam koristila zaledjeni brokoli, ali svakako da ce biti dosta ukusniji ako imate prilike da upotrebite svež.
Potrebno:
– 1 pakovanje lisnatog testa (250 gr)
– 3 jaja
– 200 gr creme fraiche (milerame ili kisele pavlake)
– 1 kašičica vegete
– 250 gr šunke
-500 gr brokolija (moze i zamrznutog)
– biber
-100 gr rendanog sira ( emmental, gouda…)
Brokoli skuvati u posoljenoj vodi 10-ak minuta. Sunku iseckati na male kockice, a sir narendati (ne mora da bude previse sitno).
Testo razvuci, tako da prelazi ivice kalupa i izbockati ga viljuskom na par mesta.
Preko testa rasporediti polovinu rendanog sira, kuvan brokoli, koji ste prethodno dobro procedili i ohladili, a zatim rasporediti i seckanu sunku.
Jaja razmutiti sa creme fraiche (ili kao zamenu za krem freš, mozete koristiti mileramu, kiselu pavlaku i sl.) Dodati vegetu, biber i zacine po zelji, pa preliti preko testa.
Ivice testa blago saviti ka unutrasnjoj strani. Odozgo rasporediti preostali sir i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta, ili u zavisnosti od pecnice.
Odlicno izgleda 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Super izgleda, odlični sastojci! Jako lijepo si preklopila tijesto.
Brokulu obožavam, isto kao ti, na sve načine.
Sviđa mi seSviđa mi se
Meni ovo vrlo lepo izgleda, brokoli i sir se odlicno slazu zajedno.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Zbilja brzo i odlično. Brokulu jako volim, a imam u vrtu, pa je ovo zaista super. Krasne fotke!
Sviđa mi seSviđa mi se
Kod mene će uskoro na blogu osvanuti pita s brokulom, a nadjev nam se malo razlikuje. Ovog puta sam radila s prhkim tijestom, ali i lisnato tijesto se odlično uklapa u ovakve kombinacije.
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako volim brokulu, mogu ju isto jesti samo kuhanu 🙂 Izgleda slasno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Predobro izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Goco 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala cookandplay, drago mi je da ti se dopada:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Lana:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala draga:) Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tamara, jedva cekam da vidim tvoju verziju:) Da ove pite su jako lepe i sa prhkim testom, tako da se i ono moze upotrebiti umesto lisnatog ;)Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Anja:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tihana:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Divan je. Baš mi se dopada. Fotke baš mame 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Zoko:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Obožavam kiš u svim varijantama brokula mora biti dobro kamuflirana u jelu da bih je pojela,ali ovdje sigurno bih jer je baš sve po mom ukusu:)
Prezentacija ti je savršena!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nely:)Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se