Verujem da svako od vas ima bar po jedan recept za pripremu pite sa mesom. Meni je ovo jedini recept koji koristim. Način pečenja ove pite sam pronašla još pre par godina na internetu, ali ako me sada pitate na kom sajtu, zaista nemam pojma. Jedino znam da nakon što sam je prvi put pripremila, svi su bili prezadovoljni ukusom. Nakon toga recept sam zabeležila u svesci i do sada se samo njega pridržavam kada dobijem porudzbinu za pripremu bureka sa mesom.
Potrebno:
-500 gr kore za pitu
-500ml vode
-1 kockica za supu (ili 1 kašicica vegete)
-2 kašike ulja
-1 glavica crnog luka
-400 gr mlevenog mesa
– so, biber, aleve paprike
Staviti 1/2 L vode da provri, pa dodati kockicu za supu i 2 kašike ulja. Luka iseckati na sitne komadiće, pa ga propžiti sa malo ulja i par kašika vode. Dodati mleveno meso i pržiti još par minuta.
U dobro podmazan pleh poredjati 3 kore za pitu, tako da prelaze preko ivice pleha. Svaku prethodno poprskati pripremljenom tečnošću za supu, pa rasporediti par kašika mlevenog mesa. Zatim staviti 3 kore jednu do druge, pa meso… Postupak ponavljati dok ne utrošite sav materijal. Na kraju završiti redom kora, a zatim preklopiti ivice ka unutrašnjosti, koje su ostale da strče i dobro zaliti preostalom tečnošću.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, a zatim izvaditi burek i pomocu kuhinjske krpe pažljivo preokrenuti burek, tako da donja strana sada bude gore. Najbolje je preokrenuti je na papir za pečenje, pa zajedno sa papirom vratiti burek u pleh i nastaviti sa pečenjem još 15-20 minuta. Vodite računa da se ne opečete, pošto će pita biti veoma vruća kada je okrećete.
Sviđa mi se Učitavanje...
Srodno
Kako mu je samo lepa i zlatna korica. A i dopada mi se sto nije mmnogo masan. Ma predivan burek, Natasa. Bas mi se dopada .
Sviđa mi seSviđa mi se
Odlična pita,baš lepo izgleda.
Sviđa mi seSviđa mi se
Vjerujem da je super jer je onakva kakva i treba da bude: meso, luk i gotovo ništa više. Ja obično radim po jednom prastarom receptu Cuneta Gojkovića koji je kao on dao za jednu prastaru TV emisiju Malih tajni Vegete. Kore obično kapam mješavinom mineralne i ulja, ali ovo je još bolje.
Sviđa mi seSviđa mi se
Odlično izgleda, ja baš ne ljubim kupovni burek sa mesom ali ovaj mi stvarno dobro izgleda.
Sviđa mi seSviđa mi se
Mmmmmmm,fino 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Predobro izgleda, lijepo pecena i ima lijepu boju 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Zoko:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Irena:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala draga. Volela bih da isprobam i Cunetovu verziju, pošto su ti stari recepti već provereni i verujem da je odličnog ukusa.
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala, ni ja nisam baš ljubitelj kupovnog bureka, ali me ponekad miris privuče, pa ih isprobam s`vremena na vreme, ali sam zato uvek za domaću varijantu.
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Anja:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Goco 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja sam veliki obožavalac slaniša i ovo me tako mami da bih sa uživanjem pojela.
Sviđa mi seSviđa mi se
Burek s mesom naprosto obožavam. Ovaj tvoj mi izgleda jednako slasno i fino kao i onaj koji ja obično kupim u pekari vruć i prefin..baš za moj gušt!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala vam 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nado 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Cao Natasa mene interesuje sta mislis s tim tri kore jedna do druge,jel jedna preko druge ili jedna do druge pa smezgurat ih��mislila sam sad da probam al nisam to razumjela ��hvala!
Sviđa mi seSviđa mi se
Zivana, kore sam redjala jednu preko druge, nadam se da nisam zakasnila sa odgovorom! Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se