Potrebno:
-150 gr kinoe
-1 glavica crnog luka
-ulje
-1 šargarepa
-1 tikvica
-200 gr brokoli
-100 gr feta sira
-1 kašika limunovog soka
-peršun
-so, biber…
- Oljuštiti tikvicu, iseći na manje kolutiće, posoliti i ostaviti 20-ak minuta da odstoji.
- Odvojiti cvetove brokolija, pa ih kuvati 5 do 10minuta u posoljenoj vodi.
- Kinou takođe skuvati prema uputstvu, obično se kuva 12 do 15 minuta.
- Iseckati luk i šargarepu na sitnije komadiće, pa zajedno propržiti sa malo ulja i par kašika vode.
- Dodati kolutiće tikvice i pržiti još 10-ak minuta, odnosno dok tikvica ne omekša.
- Skloniti sa šporeta, pa dodati cvetove brokolija i komadiće feta sira.
- Posoliti po ukusu, preliti jednom kašikom limunovog soka i služiti sa kuvanom kinoom.
Odličan recept. Volim kvinoju, fetu i povrće.
Prisrčen – srdačan pozdrav, Lyu
Sviđa mi seSviđa mi se
Ovo je stvarno divna,zdrava salata draga Nataša,koju bih baš poželjela degustirati,prekrasna mi je kombinacija sastojaka:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Divna salata ! Sadrži sve što ja volim. I meni bi bila kompletan obrok. 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako dekorativno. Obozavam ovakve stvari i meni su dovoljne kao cijeli obrok.
Sviđa mi seSviđa mi se
E ovo je prava vitaminska i dekorativna salata.
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Lyu 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nely 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Zoko:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Goco 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tamara 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se