Limun kiflice

Veoma volim ovu praznicnu atmosferu, mada moram priznati da se uvek nalazim u ogromnoj nedoumici kada su kolaci, a i tortice u pitanju. Ukusi su nam podeljeni, jedni vole crnu cokoladu, drugi belu, dok neki je uopste i ne vole. Tako sam resila da cokoladne kolace ostavim za sledeci put, a ovoga puta izbor je pao na ove fine kiflice sa ukusom limuna. Najvise ce vam prijati uz solju caja, a mogu se cuvati i do nedelju dana u limenoj kutijici…

Potrebno:
-200 gr brašna
-80 gr putera
-250 gr mlevenih badema
-70 gr šećera
-kora limuna
-sok od 1 limuna + voda (ukupno 100 ml tečnosti)
i još:
-oko 100 gr šećera u prahu

Izrendati sitno koru limuna, a sok ocediti i razblažiti sa vodom, tako da ukupno dobijete 100 ml tečnosti.
U posudu pomešati brašno, puter (sobne temperature) i 50ml rastvorenog soka od limuna. Dodati šećer, badem, rendanu koru i preostalih 50ml soka od limuna. Zamesiti testo, uviti u providnu foliju i ostaviti oko 1h u frižider.
Nakon toga, prstima kidati male loptice, dlanovima ih oblikovati u obliku valjka, pa ih saviti u obliku kiflice. Redjati u pleh obložen papirom i peći na 180°C, 10-15 minuta. Kiflice moraju da ostanu bele. Ostaviti da se malo prohlade, a zatim ih uvaljati u šećer u prahu.

 

 


18 thoughts on “Limun kiflice

  1. Jako fino izgledaju. Nisi jedina koja ce ovaj mesec samo da mesi kekse i kolace. Meni je inace i licno najlakse ovakve deserte kao sto su ove kiflice ili sl da pravim. A ubedljivo su najukusnije, pogotovo kada neko voli limun njami!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s