Potrebno:
-1 glavica crnog luka
-3 šargarepe
-200 gr riže
-1,5 L bujona za supu
-300 gr pilećeg belog mesa
-3 kašike brašna
-5 kašike ulja
-1 kašičica aleve paprike
-1 kašičica sušenog belog luka
-1 kašika balsamico sirće
-300ml bujona za supu
-1 kašika prezli

Iseći luk i šargarepu na manje komadiće pa ih pržiti 5 minuta na par kašika ulja kojem ste dodali par kašika vode. Dodati rižu i mešati minut-dva, dok riža ne upije masnoću. Naliti jednom kutlačom bujona i mašati s´vremena na vreme, povremeno dodajući bujon, kada vam prethodni ispari. Rižu kuvati 20 do 25 minuta dok ne utrošite sav bujon.
Pileće meso iseći na manje kockice, uvaljati ih u brašno i pržiti ih par minuta sa svake strane. Skloniti sa šporeta, dodati alevu papriku, beli luk, balzamico sirće i promešati. Dodati tečnost za supu i vratiti na šporet da se „krčka“ 10-ak minuta. Dodati kašiku prezle, promešati i ostaviti još minut-dva. Skloniti sa šporeta, a zatim rasporediti preko riže i služiti toplo.
Rižot sa piletinom obožavam, a sigurna sam da se baguette odlično uklopio.
Sviđa mi seSviđa mi se
Predivno, jako volim ovako nešto za ručak :)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Uh, ovo je odlično. Rizoto obožavam a ovde mi se posebno dopada što se piletina zasebno pripremi.
Divno Nato 🙂
P.S
Baget ti odločno izgleda.
Sviđa mi seSviđa mi se
Divan rucak i ta sargarepica tako fino izgleda sa rizom.:)) p.s. bas mi je drago da ti se dopao hlepcic, a ti si ga stvarno odlicno napravila… bisous!:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Predivno! Jako volim ovakva rižota. I baguette super izgleda.
Sviđa mi seSviđa mi se
Krasan obrok,baš sam veliki ljubitelj ovakvog rižota..divno zajedno sa baguettom:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Sa bagetom je pun pogodak 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Anja:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Zoko i ja volim posebnu pripremu mesa:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Lana:) Gros bisous 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala cookandplay:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nely:)
Sviđa mi seSviđa mi se