Rižoto sa piletinom

I ovog puta vam predlazem jedan recept sa rizom, ali u slanoj varijanti. Takodje vam predlazem da je akompanjirate odlicnim francuskim baguette-om, koji sam ja nedavno isprobala po Laninom receptu, sa bloga „La cuisine creative“. Verujte mi da je fenomenalan:) Naravno nisam ni sumnjala u Lanine recepte, jednostavno sve sto napravi, za svaku je pohvalu:)

Potrebno:
-1 glavica crnog luka
-3 šargarepe
-200 gr riže
-1,5 L bujona za supu

-300 gr pilećeg belog mesa
-3 kašike brašna
-5 kašike ulja
-1 kašičica aleve paprike
-1 kašičica sušenog belog luka
-1 kašika balsamico sirće
-300ml bujona za supu
-1 kašika prezli

Iseći luk i šargarepu na manje komadiće pa ih pržiti 5 minuta na par kašika ulja kojem ste dodali par kašika vode. Dodati rižu i mešati minut-dva, dok riža ne upije masnoću. Naliti jednom kutlačom bujona i mašati s´vremena na vreme, povremeno dodajući bujon, kada vam prethodni ispari. Rižu kuvati 20 do 25 minuta dok ne utrošite sav bujon.

Pileće meso iseći na manje kockice, uvaljati ih u brašno i pržiti ih par minuta sa svake strane. Skloniti sa šporeta, dodati alevu papriku, beli luk, balzamico sirće i promešati. Dodati tečnost za supu i vratiti na šporet da se „krčka“ 10-ak minuta. Dodati kašiku prezle, promešati i ostaviti još minut-dva. Skloniti sa šporeta, a zatim rasporediti preko riže i služiti toplo.


12 thoughts on “Rižoto sa piletinom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s