Breton keksici (Sablé breton)

Poslednjih par nedelja sam uzivala u pripremanju raznih vrsta keksica. Zapravo od kako sam dobila na poklon  „Encyclopédie des desserts“, toliko sam nestrpljiva da isprobam bar jedan delic recepta. Krenula sam sa najjednostavnijim , poput ovih keksica, ali bice i nekih malo komplikovanijih…


Potrebno:

-150 gr brasna
-8 gr praska za pecivo
-90 gr putera
-2 zumanca (40 gr)
-75 gr secera

i jos:
-1 jaje
-1 kasika vode

Pomesati brasno sa praskom, pa dodati puter iseckan na manje parcice. Rukama mesiti, kako bi ste dobili peskovitu smesu. Dodati secer i zumanca koja ste blago razmutili viljuskom. Zamesiti testo, uviti u providnu foliju i ostaviti 30-ak minuta na hladnom.
Testo rastanjiti debljine 1cm, vaditi krugove i redjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje. Premazati ih umucenim jajetom sa kasikom vode, blago pritisnuti viljuskom i peci na 180°C, 10-15 minuta u zavisnosti od velicine keksica.


12 thoughts on “Breton keksici (Sablé breton)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s