Baileys truffes

Sta reci o ovom predivnom slatkisu koji je tako jednostavno napraviti, a ipak moze biti u bezbroj razlicitih kombinacija?! Moja kombinacija je Baileys liker i tamna cokolada sa vecim procentom kakaa 🙂 Umesto Baileys likera mozete koristiti neki drugi liker, mozete dodati fine arome vanile, kokosa, banane… takodje i kasicica seckanog suvog grozdja bice odlicna kombinacija…



Potrebno:
-100 ml neutralne slatke pavlake
-200 gr crne čokolade (minimum 55% kakaa)
-50 ml Baileys likera
-20 gr putera
-2 kašike kakaa

Pomešati liker sa pavlakom, pa na tihoj vatri zagrevati do tačke ključanja. Skloniti sa šporeta, pa dodati čokoladu, koju ste prethodno izlomili na manje parčiće. Mešati dok se čokolada skroz ne otopi. Na kraju dodati i puter, Ako je neophodno smesu kratko vratiti na šporet. Ostaviti na hladnom mestu najmanje 2 sata.
Kašičicom zahvatati smesu, zatim dlanovima oblikovati loptice i uvaljati ih u kakao. Čuvati na hladnom.


14 thoughts on “Baileys truffes

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s