Gratiniran krompir sa ruzmarinom – Ajme, koliko nas je!

Mislim da je nakon godinu dana blogovanja zaista red da udjem u svet blogerskih igrica. Tako sam resila da  moja ulaznica za igricu „Ajme, koliko nas je!“ bude ovaj recept. Tema ovog meseca je ruzmarin, a recept saljem Milkici sa bloga Mimi’s Kingdom koja je ujedno i domacica.


Potrebno:

-1 kg krompira
-200 ml crème fraiche ( kisele pavlake, mileram i sl.)
-100 ml slatke neutralne pavlake
-2 kasicice vegete
-1 kasicica belog luka ( susenog)
-1 kasicica ruzmarina
-40 gr parmezana
-biber

Priprema:

Oljustiti krompir i iseci na tanke kolutice. U posebnu posudu pomesati crème fraiche, neutralnu pavlaku, vegetu, luk, ruzmarin i malo bibera.
Vatrostalnu posudu premazati sa malo otopljenog putera pa poredjati 1/4 krompira, preliti 1/4 mesavine pavlake i ruzmarina, pa ponovo rasporediti krompir… i tako redom dok ne potrosite sve sastojke. Posuti rendanim parmezanom, prekriti aluminijumskom folijom i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 1H. Skinuti foliju i nastaviti sa pecenjem jos 20-ak minuta, dok krompiri ne omeksaju i sir blago porumeni.

 

 


8 thoughts on “Gratiniran krompir sa ruzmarinom – Ajme, koliko nas je!

  1. Zdravo,
    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata
    sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super
    recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici.
    Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da
    posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam
    pošaljete email na info@svajela.hr.
    S poštovanjem,
    Senka

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s