Moelleux sa pistacima i malinama


Ne mogu da verujem da je proslo vise od mesec dana nakon mog zadnjeg posta. Slike ovog recepta odavno stoje u kompu, pa mislim da je red da ih objavim:) Kombinacija malina i pistaca je jedna od mojih omiljenih, a nadam se da ce se i vama dopasti, a jos jedna prednost ovih kolacica je to sto ne sadrzi ni gram brasna.

Potrebno:

-125 gr secera
-165 gr mlevenih badema
-125 gr putera
-*20 gr krem od pistaca
-4 jaja
-125 gr malina
-100 gr seckanih badema, pistaca (neslanih)  i sl.

Otopiti puter i ostaviti da se malo prohladi. Umutiti jaja sa secerom. Dodati krem od pistaca koji mozete napraviti po ovom receptu. Dodati mlevene bademe i otopljeni puter. Napuniti 3/4 kalupa, najbolje ako imate mini kalupe, a mogu vam posluziti i kalupi za muffins, s’tim sto cete vreme pecenja morati da produzite jos koji minut. Staviti po jednu malinu (ili dve ako je kalup veceg oblika), posuti seckanim bademima  i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 12 minuta. Moji kalupi su bili nesto malo veceg oblika, pa sam kolace pekla oko 20 minuta.
Napomena: Krem od pistaca se moze zameniti nutelom, kremom od kestena, kikirikija i sl.
Recept je iz knjige „Patisserie“ – C. Felder

 


8 thoughts on “Moelleux sa pistacima i malinama

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s