Cheesecake Milka

2020-03-30 14.17.20

 

Da budem iskrena vise mi se dopada varijanta cheesecake-a koji se ne pece i koji je vocnog ukusa, ali ovom cokoladnom cheesecake-u sa Milka cokoladom, jednostavno nisam mogla da odolim. Preporucujem vam da ga napravite bar jedan dan unapred  kako bi ste zaista uzivali u njegovoj aromi.

2020-03-30 14.17.51

Potrebno:

-200 gr cokoladnog „sendvic“ keksa
-80 gr putera

-250 gr krem sira
-50 gr secera
-20 gr brasna
-20 cl kisele pavlake
-3 jaja
-ekstrat vanile

Preliv:

-100 ml slatke neutralne pavlake
-25 gr putera
-150 gr mlecne MILKA cokolade

  • Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti da se malo prohladi.
  • Keks samleti u multipraktiku ili ga staviti u kesu za zamrzavanje, zatvoriti kesu pa kuhinjskim cekicem usitniti a zatim preliti otopljenim puterom i dobro izmešati.
  • Smesu od keksa i putera sipati u okrugli kalup (sa štipaljkom po mogicstvu) precnika 22 cm, koji ste prethodno oblozili papirom za pecenje.
  • Kasikom blago poravnjati povrsinu keksa pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, 5-6 minuta.
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
  • Umutiti jaja i šećer pa dodati sir, pavlaku, vanilu i na kraju brašno.
  • Sipati smesu preko ohladjenog biskvita i peći na 140°C oko 30-40 minuta u zavisnosti od vaše pećnice. Krema mora da postane čvrsta, ali ne sme da zagori.
Preliv:
  • Zagrejati pavlaku i puter pa preliti preko čokolade koju ste izlomili na manje kockice.
  • Ostaviti minut-dva da odstoji, a zatim promešati da se čokolada potpuno otopi.
  • Ovom glazurom preliti cheesecake i ostaviti najmanje 3 sata na hladnom mestu.

 

 


13 thoughts on “Cheesecake Milka

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s