Cheese-cake Milka

Da budem iskrena vise mi se dopada varijanta cheesecake koji se ne pece i koji je vocnog ukusa, ali ovom cokoladnom jednostavno nisam mogla da odolim. Preporucujem vam da ga napravite bar jedan dan unapred  kako bi ste zaista uzivali u njegovoj aromi.

Potrebno:
-200 gr cokoladnog keksa (petit beurre kakao, plazma kakao i sl.)
-80 gr putera

-250 gr krem sira
-50 gr secera
-20 gr brasna
-20 cl crème fraiche (milerama, kisela pavlaka)
-3 jaja
– aroma vanile

Preliv:
-100 ml slatke neutralne pavlake
-25 gr putera
-150 gr mlecne MILKA cokolade

Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Keks izlomiti na sitne parčiće, pa ga preliti otopljenim puterom i dobro izmešati. Sipati u kalup sa štipaljkom (22 cm) koji ste prethodno podmazali puterom. Rukom blago pritisnuti, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, 5-6 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Umutiti jaja, šećer, sir, brašno, krem freš ivanilu. Sipati smesu preko ohladjenog biskvita i peći na 140°C oko 30-40 minuta (u zavisnosti od vaše pećnice) Krema mora da postane čvrsta, ali ne sme da zagori.
Preliv:
Zagrejati pavlaku i puter pa preliti preko čokolade koju ste izlomili na manje parčiće. Ostaviti minut-dva da odstoji, a zatim promešati dok se čokolada skroz ne otopi. Ovom glazurom praliti cheesecake i ostaviti najmanje 3 sata na hladnom mestu.

 

 

Publicités

13 réflexions sur “Cheese-cake Milka

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s