Čokoladni financiers

Ovih dana temperature nisu bile visoke, tako da sam se malo zabavljala cokoladnim kolacima. Predlazem vam ove fenomenalne cokoldne financiers koji ne samo da se brzo pripreme, vec su vrlo dekorativni i odlicnog ukusa.

Potrebno:
-5 belanca
-150 gr putera
-160 gr crne cokolade min.60% kakaa
-100 gr šećera u prahu
-120 gr mlevenih badema
-50 gr brašna
i još:
-75 gr seckanih lešnika
-75 gr seckanih badema

Otopiti puter na tihoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Čokoladu izlomiti na kocke pa je otopiti na pari.
Pomešati šećer u prahu, mlevene bademe i brašno. Dodati belanca ( ne umućena), pa promešati drvenom kutlačom. Dodati otopljeni puter, a zatim i čokoladu. Smesu sipati u silikonske kalupe, koje ste prethodno podmazali puterom.  Posuti seckanim bademima i lešnicima i peći na 210° C oko 15 minuta.

Moji kalupi koje sam koristila za pripremu ovih kolaca, kao i za pripremu Moelleux sa pistacima i malinama su pravougaonog oblika i veoma plitki, sto se moze videti i na slici, ali ako nemate ovakve kalupe mogu vam posluziti recimo kalupi za pripremu muffinsa.

 

 

 


5 thoughts on “Čokoladni financiers

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s