Tart sa šumskim vocem

Jos jedan odlican recept iz moje omiljene knjige Patisserie, C. Felder. Jedinu promenu koju sam napravila je zamena pistaca seckanim orasima… a recept saljem domacinu ovomesecne igrice Ajme, koliko nas je , a to su Ana-Marija i Mislav sa temom šumsko voce.

Potrebno za testo:
-185 gr omeksalog putera
-25 gr mlakog mleka
-1 zumance
-prsohvat soli
-1 kasicica secera
-250 gr brasna

Nadev:
-3 jaja
-25 gr mlevenih badema
-100 gr secera
-150 gr tecne neutralne pavlake
-30 gr seckanih oraha
-25 gr omeksalog maslaca
-1 ravna kasika brasna
-200 gr sumskog voca
i jos:
-secer u prahu za posipanje

Umutiti puter i zumance, dodati mleko, prsohvat soli, secer i na kraju brasno.  Mutiti dok smesa ne postane homogena. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti 2h na hladnom mestu.
Nadev: Umutiti jaja i secer. Dodati neutralnu pavlaku, brasno, mlevene bademe, otopljeni puter i na kraju seckane orahe.
Testo rastanjiti na 3 mm debljine, a zatim ga prebaciti u kalup za pripremu tarta koji ste premazali sa malo putera. Izbockati ga viljuskom na par mesta. Rasporediti voce po testu, a zatim preliti pripremljenim nadevom i peci na 180°C oko 40 minuta. Pre sluzenja posuti secerom u prahu.

 


10 thoughts on “Tart sa šumskim vocem

Postavi komentar