Tiramisu exspress

Volim jednostavne recepte, koji se ujedno i brzo pripremaju. Ovog vikenda vam predlazem recept za Tiramisu koji se priprema bez jaja. Bitno je da koristite pavlaku sa velikim procentom mlecne masnoce, jer u suprotnom mozete da zaboravite na cvrstu kremu.


Potrebno za 6 osoba:

-12 piskota
-150 ml skuvane ness kafe
-250 gr mascarpone sira
-20 cl neutralne slatke pavlake 35 % m.m.
-70 gr secera u prahu
-1 kesica vanilin secer
-kakao za dekoraciju

Priprema:
Pavlaku umutiti sa obe vrste secera. Dodati mascarpone i mutiti jos malo da se masa sjedini. Nemojte previse mutiti da vam smesa ne ispadne previse cvrsta, jer cete onda dobiti puter, a ne slag.
Uzeti piskotu i umociti u ohladjenu kafu. Prepolovitije na pola i staviti na dnu case. Postupak ponoviti 6 puta, odnosno koliko ste pripremili casa. Ja sam koristila case srednje velicine i ispalo je za  6 osoba. Kremu sipati u dresir kesu i sipati (istiskati) do pola case. Preko kreme poredjati po jos jednu piskotu koju ste umocili u kafu, a zatim ponovo kremu. Ostaviti najmanje 3h u frizider. Pre sluzenja posuti kakao prahom.

 

 


3 thoughts on “Tiramisu exspress

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s