Volim jednostavne recepte, koji se ujedno i brzo pripremaju. Ovog vikenda vam predlazem recept za Tiramisu koji se priprema bez jaja. Bitno je da koristite pavlaku sa velikim procentom mlecne masnoce, jer u suprotnom mozete da zaboravite na cvrstu kremu.
Potrebno za 6 osoba:
-12 piskota
-150 ml skuvane ness kafe
-250 gr mascarpone sira
-20 cl neutralne slatke pavlake 35 % m.m.
-70 gr secera u prahu
-1 kesica vanilin secer
-kakao za dekoraciju
Priprema:
Pavlaku umutiti sa obe vrste secera. Dodati mascarpone i mutiti jos malo da se masa sjedini. Nemojte previse mutiti da vam smesa ne ispadne previse cvrsta, jer cete onda dobiti puter, a ne slag.
Uzeti piskotu i umociti u ohladjenu kafu. Prepolovitije na pola i staviti na dnu case. Postupak ponoviti 6 puta, odnosno koliko ste pripremili casa. Ja sam koristila case srednje velicine i ispalo je za 6 osoba. Kremu sipati u dresir kesu i sipati (istiskati) do pola case. Preko kreme poredjati po jos jednu piskotu koju ste umocili u kafu, a zatim ponovo kremu. Ostaviti najmanje 3h u frizider. Pre sluzenja posuti kakao prahom.
Vrlo lep nacin da se posluzi tiramisu, nekako mi cak elegantnije izgleda u casama, svidja mi se i sto nema jaja.:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Odlično izgleda ovako u čašama. Zapravo, obožavam deserte poslužene u čašama i staklenkama 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Vooolim tiramisu :). Moja omiljena sladica :).
Sviđa mi seSviđa mi se