Keksići " Srca u plamenu"


Iskreno, ne znam zasto se ovi keksici zovu “ Srca u plamenu“, s’obzirom da izgledom podsecaju na novogodisnje jelkice, ali mi je naziv zvucao simpaticno i nisam zelela da ga promenim. Tako da ako jos uvek niste pripremili novogodisnje keksice, predlazem vam ovaj recept 🙂

Potrebno:

-150 gr putera (sobne temperature)
-20 gr marcipana
-60 gr šećera u prahu
-1 žumance
-225 gr brašna
-1 kesica vanilin šećer
-1 kašičica rendane kore pomorandze
-1 kašika ceđenog soka pomorandze

i jos:
-150 gr dzem od kajsija
-100 gr crne cokolade
-2 kašike ulja
-20-ak kandiranih trešanja

Priprema:
Umutiti omekšali puter sa šećerom i marcipanom, koji ste iseckali na male komadiće. Mutiti dok ne dobijete kremastu smesu. Dodati žumance, mešajući svo vreme. Dodati brašno, vanilin šećer, sok i rendanu koricu pomorandze. Smesu staviti u aparat za kekse sa zvezdastim nastavkom. U pleh koji ste prethodno premazali puterom i posuli brašnom istiskivati testo dužine oko 3 cm u zig-zag, tako da keksići podsećaju na male jelkice. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, 12 do 15 minuta. Keksići moraju blago da porumene sa strane.
Keksiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
Čokoladu i ulje otopiti na pari, pa širi deo keksića umočiti do pola. Redjati ih na masnom papiru ( za pečenje), ukrasiti polovinom kandirane trešnje i ostaviti da se čokolada stegne. Spajati ih dzemom od kajsije i cuvati u hermetički zatvorenoj kutiji.

 


10 thoughts on “Keksići " Srca u plamenu"

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s