U okviru igrice KuVarijacije, Lanini danski keksici su osvojili najvise glasova. S’obzirom da je bilo praznicne atmosfere, morala sam da iskoristim priliku da ih isprobam a ujedno i da ih svrstam na praznicnom meniju 🙂
Pravila sam ove keksice po raznim receptima, ali nikada nisu bili tako uspesni kao po ovom Laninom receptu. Testo je fenomenalno za rad, naravno dok je jos toplo, a keksici su hrskavi, bas onako kako ih volim.
Posto sam zelela hrskave keksice, koristila sam drugu Laninu opciju gde je u osnovni recept dodala jos 50 gr brasna, pa sam ukupno koristila 225 gr brasna.
Recept:
-225 gr mekog brasna
-100 gr secera u prahu
-125 gr otopljenog maslaca
-1/2 kasicice praska za pecivo
-1 vanilin secer
– jaje
Priprema:
Pomesati brasno, prasak za pecivo i secer u prahu. Otopiti maslac na tihoj vatri, pa dodati mesavini brasna i secera. Dodati jaje i mesati da se masa sjedini. Sipati u dresing kesu sa zvezdastim nastavkom, pa u plehu koji ste oblozili papirom za pecenje, istiskivati oblike venčića ili po zelji. Peci na 180°C, 10 do 15 minuta.
Degustirajte ih uz solju caja, kafe, mleka, ili jednostavno samo njih grickajte :))) Mmmmmm, ma predivni su !
Bas su slatki svi od reda i divno su upeli, pravi praznicni keksici.:)) Uzivajte u praznicima, saljem ti veliki pozdrav i puno poljubaca:))))
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Lana, zaista su fenomenalno ispali, zaboravila sam da stavim da sam ih posipala secerom u prahu koji mirise na secernu vunu:) Ma divota!
Puno pozdrava!
Sviđa mi seSviđa mi se
Divni su, a fotke baš blagdanskom toplinom. Želim ti sve najbolje u 2014!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prelepi su…ja trebam tek svoj post da postavim…a tako sam puna prehlade. Srećna Vam Nova 2014 godina!!
Sviđa mi seSviđa mi se