
Nakon svih praznicnih poslastica, ova supa mi je bas prijala. Takodje je bila idealna prilika da se „suocim“ sa muškatnom tikvom koju do sada nisam imala prilike da pripremam. Recept je jednostavan i brzo se priprema. Jedino sam se malo namucila dok sam oljuštila tikvu, ali sam se nakako izborila i sa njom 🙂
Potrebno za 4 osobe:
-1 muškatna tikva
-5 krompira (srednje velicine)
-1 crni luk
-3 kašike maslinovog ulja
-1L bujona za supu
-150 ml neutralne pavlake za kuvanje
-4 kašike kisele pavlake, mileram i sl.
-malo peršuna za ukrašavanje, semenke bundeve, krutoni…
- Oljustiti tikvu, odstraniti semenke, a zatim je iseci na male komadice
- Krompir takodje oljustiti i iseci na male kockice, kao i crni luk
- Na ulju proprziti par minuta sitno iseckan luk, zatim dodati komadice tikve i krompira, promesati minut – dva, a zatim preliti bujonom
- Poklopiti i ostaviti da se kuva na tihoj vatri oko 40 minuta
- Pred kraj kuvanja umesati neutralnu pavlaku
- Smesu sipati u blender, pa sve zajedno izmiksati
- Supu sipati u 4 manje posude, ukrasiti po jednom kasikom kisele pavlake, dodati sitno seckan persun, seme bundeve i sluziti toplo.
Odlicna… Uvek dobro dodje… 🙂
Draga Natasa, tebi i tvojima srecna nova godina!
Sviđa mi seSviđa mi se
mmm volim ovu tikvu 🙂 Super izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Miki, sve najbolje vam zelim, takodje!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tihana, pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prava supica za ovo vreme, divno kremasta, topla i mirisna, posle nje nista drugo ni ne treba… svidja mi se receptic.:))
Sviđa mi seSviđa mi se