Nedavno sam otkrila Paprikas 🙂 Ne, nije to onaj paprikas za jelo, vec je u pitanju jedan fenomenalan blog, cije slike su me totalno oborile s’nogu… a onda sam krenula da pretrazujem recepte, nisam znala sta bih pre isprobala. Odlucila sam se za ove brioš –CLIC-, posto su mi delovale baš simpaticno, a verujem da ce biti jos par isprobanih recepta 🙂
Potrebno:
-350 gr brasna T45
-12 gr svezeg kvasca
-80 gr omekšalog putera
-2 zumanca
-140 ml mlakog mleka
-3 kasike secer
-1 kesica vanilin secer
-1/2 kasicice soli
i jos:
-2 kasike otopljenog putera
-1 kasicica secera
Priprema:
U mleko dodati kvasac i šećer, pokriti i ostaviti 10 minuta da odstoji.
U veću posudi staviti brašno, vanilin šećer i so. Promešati, pa u sredini napraviti udubljenje, dodati žumanca, nadošli kvasac i omekšali puter. Spiralnim nastavcima za testo mutiti 10-ak minuta ( u original receptu navedeno je 15 minuta.) Pokriti vlažnom krpom i ostaviti 2h na sobnoj temperaturi. Nakon toga premesiti testo i podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti što tanje na pobrašnjenoj radnoj površini pa čašom ili modlicom prečnika 7-8 cm vaditi krugove.
Spajati po 3 kruga tako što ćete ih stavljati jedan na drugi, ali da se dodiruju samo sa gornje strane po 1 cm (slika 1).
Jako lepo i dekorativno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Bas divno izgleda, samo jos jedna masnica okolo i moze biti lep poklon za dragu osobu. Posebno mi je zanimljiv nacin motanja, super si sve napravila a hvala i na lepoj preporuci.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Divna pogača… Ružice se jednostavno prave, a baš su efektne!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prekrasno izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
Savšene ružice!
Sviđa mi seSviđa mi se
Ajme mene koje je ovo divota draga Nataša,sada mi se odmah jedu definitivno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Predivno izgledaju! Nisam naišla na taj blog ranije, baš ima svega finog. Jezik malo čini prepreku, ali snalazim se! 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Suzo 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Lana, drago mi je da ti se dopada, a s'obzirom da tebi odlicno stoji francuski, verujem da ces uzivati u receptima na preporucenom blogu 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Gago 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tamara 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Boby 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nely, topli pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Mico, prevod sa francuskog na srpski ponek i nije bas najbolji, ali uglavnom je razumljiv. Na ovom blogu je super sto su recepti objasnjeni u slikama, pa prevod vise-manje i nije toliko potrebnan 🙂 Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se