Recept za klasicnu pitu od jabuka mozede pogledati ovde -clic- , a ako volite malo bogatiji ukus onda vam svakako preporucujem ovu kombinaciju jabuka i brusnica.
Potrebno:
-250 gr tankih kora za pitu
-4 jabuke (pink lady)
-1 kasika limunovog soka
-1 ravna kasicica cimeta
-100 ml ulja
-50 gr griza
-100 gr smedjeg secera
-70 gr seckanih oraha
-70 gr suvih brusnica
Brusnice potopiti u malo vode, ostaviti 10-ak minuta da odstoje, zatim dobro ocediti i iseckati ih na manje komadice.
Jabuke oljustiti, izrendati ih i preliti limunovim sokom. Dodati kasicicu cimeta pa izmesati.
Uzimati po jednu koru, poprskati je jednom kasikom ulja, a zatim na dnu kore (po sirini) redjati:
-jednu kasicicu griz brasna
-jednu kasiku rendanih jabuka
-jedno-dve kasicice secera
-jednu kasicicu seckanih oraha
-jednu kasicicu seckanih brusnica
Koru uviti kao rolat, a zatim je saviti u obliku puza. Redjati u dobro podmazan pleh.
Postupak ponoviti sa preostalim korama dok ne utrosite sav materijal.
Ako vam preostane malo ulja, poprskajte kore sa gornje strane, u suprotnom dodati jos malo ulja da vam kore ne budu suve.
Peci ih u zagrejanoj pecnici na 200°C, 30 do 35 minuta.
Pre sluzenja ih mozete posutu secerom u prahu.
Super su ovako rolane
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Ingrid 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se