Karamel – lešnik kocke

Ako volite klasican Rozen kolac, recept mozete pogledati ovde -clic- Takodje vam preporocujem da isprobate ovaj fenomenalni spoj karamele i lesnika, preliven cokoladnom glazurom, koji se takodje priprema sa rozen koricama.



 

Potrebno:
-1 pakovanje kora za rozen tortu
-1 L mleka
-3 pudinga sa ukusom karamele
-200 gr lešnika
-200 gr šećera
-250 gr margarina
-100 gr šećera u prahu

Glazura:
-100 gr tamne čokolade
-2-3 kašike ulja

i još:
-seckanih lešnika za posipanje

Priprema:

Lešnike staviti u pleh pa ih peći 10-ak minuta na 180C. Izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohlade, pa ih čistom krpom protljati i oljuštiti, a zatim samleti.
Od 1L mleka odvojiti 200ml pa promešati sa praškom za puding. Preostalu količinu staviti sa šećerom da provri, a zatim dodati mešavinu pudinga. Kuvati par minuta da se zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati ohlađeni puding, a zatim i mlevene lešnike.
Kore za rozen tortu mazati ovim filom. Na poslednju koru ne ide fil, vec glazura od čokolade, koju ćete pripremiti, tako što ćete čokoladu i ulje otopiti na pari. Posuti seckanim lesnicima i ostaviti da se dobro stegne, zatim seci na kocke i sluziti.

 

Publicités

4 réflexions sur “Karamel – lešnik kocke

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s