Karamel – lešnik kocke

Ako volite klasican Rozen kolac, recept mozete pogledati ovde -clic- Takodje vam preporocujem da isprobate ovaj fenomenalni spoj karamele i lesnika, preliven cokoladnom glazurom, koji se takodje priprema sa rozen koricama.

 

 Potrebno:

-1 pakovanje kora za rozen tortu
-1 L mleka
-3 pudinga sa ukusom karamele
-200 gr lešnika
-200 gr šećera
-250 gr margarina
-100 gr šećera u prahu

Glazura:
-100 gr tamne čokolade
-2-3 kašike ulja

i još:
-seckanih lešnika za posipanje

Priprema:

  • Lešnike staviti u pleh pa ih peći 10-ak minuta na 180C. Izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohlade, pa ih čistom krpom protljati i oljuštiti, a zatim samleti.
  • Od 1L mleka odvojiti 200ml pa promešati sa praškom za puding.
  • Preostalu količinu staviti sa šećerom da provri, a zatim dodati mešavinu pudinga.
  • Kuvati par minuta da se zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
  • Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati ohlađen puding, a zatim i mlevene lešnike.
  • Kore za rozen tortu mazati ovim filom.
  • Na poslednju koru ne ide fil, vec glazura od čokolade, koju ćete pripremiti, tako što ćete čokoladu i ulje otopiti na pari. Posuti seckanim lesnicima i ostaviti da se dobro stegne, zatim seci na kocke i sluziti.

 


4 thoughts on “Karamel – lešnik kocke

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s