Banana krem u casi

Poslastice u casi su mi uvek delovale nekako elegantno i sto je najbitnije svi ih volimo. Do sada sam kreme pripremala uglavnom mesajuci mascarpone i pavlaku. Ovoga puta kombinacija pavlake je sa pudingom. Krema je doduse malo redja, ali uz dodatak zelatina, ispadne sasvim ok.

Potrebno za 6 osoba :

-15-ak piskota
-200 ml toplog mleka
-1 kasika Nesquik praha za mleko (ili nekog drugog)
-1 puding sa ukusom slatke pavlake
-400 ml mleka
-100 gr secera
-330 ml slatke pavlake 35% m.m.
-1 veca banana
-2 kasike cedjenog soka limuna
-1 kesica zelatina u prahu (6 gr)

Priprema:
Od 400 ml mleka odvojiti 100 ml pa razmutiti sa praskom za puding. Preostalih 300 ml staviti sa secerom da provri, zatim dodati razmuceni prasak i kuvati par minuta da se zgusne. Prekriti providnom folim i ostaviti da se potpuno ohladi.
Bananu izmeljati viljuskom i odmah je preliti sokom od limuna da vam ne pocrni. Dodati je ohladjenom pudingu i izmiksati.
Posebno umutiti slatku pavlaku. Zelatin preliti sa 2-3 kasike vode, ostaviti da nabubri, pa ga na tihoj vatri otopiti i dodati umucenoj slatkoj pavlaci. Dodati puding sa bananom i miksati da se krem sjedini.
Napuniti dresir kesu.
200 ml toplog mleka pomesati sa Nesquik prahom. Umociti jednu piskotu, prelomiti je na pola i staviti na dnu case. Pomocu dresir kese preko piskote staviti krem do pola case, preko kreme staviti 1 i po piskotu, koju ste takodje umocili u mleko, pa preko opet krem. Postupak ponoviti sa preostalim casama, kod mene ih je bilo 6.
Ostaviti oko 3 sata na hladnom, zatim sluziti. Pre sluzenja ukrasiti Nesquik prahom i koluticima banane.

 

Publicités

5 réflexions sur “Banana krem u casi

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s