Banana krem u casi

Poslastice u casi su mi uvek delovale nekako elegantno i sto je najbitnije svi ih volimo. Do sada sam kreme pripremala uglavnom mesajuci mascarpone i pavlaku. Ovoga puta kombinacija pavlake je sa pudingom. Krema je doduse malo redja, ali uz dodatak zelatina, ispadne sasvim ok.

Potrebno za 6 osoba :

-15-ak piskota
-200 ml toplog mleka
-1 kasika Nesquik praha za mleko (ili nekog drugog)
-1 puding sa ukusom slatke pavlake
-400 ml mleka
-100 gr secera
-330 ml slatke pavlake 35% m.m.
-1 veca banana
-2 kasike cedjenog soka limuna
-1 kesica zelatina u prahu (6 gr)

Priprema:
Od 400 ml mleka odvojiti 100 ml pa razmutiti sa praskom za puding. Preostalih 300 ml staviti sa secerom da provri, zatim dodati razmuceni prasak i kuvati par minuta da se zgusne. Prekriti providnom folim i ostaviti da se potpuno ohladi.
Bananu izmeljati viljuskom i odmah je preliti sokom od limuna da vam ne pocrni. Dodati je ohladjenom pudingu i izmiksati.
Posebno umutiti slatku pavlaku. Zelatin preliti sa 2-3 kasike vode, ostaviti da nabubri, pa ga na tihoj vatri otopiti i dodati umucenoj slatkoj pavlaci. Dodati puding sa bananom i miksati da se krem sjedini.
Napuniti dresir kesu.
200 ml toplog mleka pomesati sa Nesquik prahom. Umociti jednu piskotu, prelomiti je na pola i staviti na dnu case. Pomocu dresir kese preko piskote staviti krem do pola case, preko kreme staviti 1 i po piskotu, koju ste takodje umocili u mleko, pa preko opet krem. Postupak ponoviti sa preostalim casama, kod mene ih je bilo 6.
Ostaviti oko 3 sata na hladnom, zatim sluziti. Pre sluzenja ukrasiti Nesquik prahom i koluticima banane.

 


5 thoughts on “Banana krem u casi

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s