Speculoos namaz


Ova krema ce posebno oduseviti ljubitelje Speculoos keksica. Fenomenalna je kao dodatak raznim poslasticama, a po zelji joj mozete obogatiti ukus uz dodatak 1/2 kasicice cimeta. Ja sam cimet izostavila, posto volim ovaj blazi ukus.
Namaz se moze cuvati na hladnom mestu i do nekoliko dana.

 


Potrebno:

-250 gr Spesuloos keksa
-200 ml nezasladjenog kondenzovanog mleka (7,5 m.m.)
-2 kasike meda
-50 gr bele cokolade

Mleko, med i cokoladu zagrevati na tihoj vatri do tacke kljucanja, odnosno da se cokolada potpuno otopi. U blenderu izmiksati keks sto sitnije, pa dodati toplu mesavinu kondenzovanog mleka i cokolade. Miksati par minuta u nekoliko intervala, dok ne dobijete finu glatku kremu. Sipati u teglicu i ostaviti na sobnoj temperaturi da se krema potpuno ohladi, nakon toga staviti u frizider.

 

Publicités

7 réflexions sur “Speculoos namaz

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s