Keksici od lesnika i cokolade

IMG_2848


Znam da malo kasnim sa ovim postom, ali za one zaljubljene verujem da je svaki dan, Dan zaljubljenih. Zato vam preporucujem ove „srcaste“ keksice, koje mozete napraviti bilo kog dana u godini za vasu voljenu osobu.

IMG_2853

Potrebno:

-75 gr putera
-90 gr secera
-100 gr brasna T45
-1 kesica pudinga sa ukusom vanile (40 gr)
-10 gr gustina
-1 kasicica praska za pecivo
-1 jaje
-60 gr mlevenih lesnika
-60 gr crne cokolade (min. 60% kakaa)

i jos:
-100 crne cokolade
-2 kasike ulje
-kandirane tresnje (po zelji)

Priprema:

  • Cokoladu narendati malo krupnije i ostaviti na hladnom da se ne topi
  • Pomesati brasno, mlevene lesnike, prasak za puding, gustin i prasak za pecivo
  • Kremasto umutiti puter i secer, pa dodati jaje i mutiti jos malo da masa izbeli
  • Dodati mesavinu brasna pa rukom premesiti sa spoljasnje ka unutrasnjoj strani
  • Na kraju dodati krupno rendanu cokoladu i brzo premesiti par puta. Namojte previse mesati, jer ce se cokolada otopiti i potpuno sjediniti sa testom
  • Testo uviti u providnu foliju i ostaviti najmanje 1h na hladdnom (testo ce biti malo lepljivo)
  • Nakon toga na dobro pobrasnjenoj radnoj dasci razviti testo debljine 0.5 mm i modlicom vaditi srca
  • Redjati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 180°C, 10 minuta
  • Izvaditi iz sporeta i ostaviti da se skroz ohladi
  • Cokoladu otopiti sa uljem na pari, umociti 1/2 srca pa redjati na papiru za pecenje i ostaviti da se cokolada stegne
  • Ako zelite da srculenca ukrasite i kandiranim tresnjama, na drugoj polovini srca (koja nije premazana cokoladom) stavite kap-dve otopljene cokolade, pa brzo „zalepite“ po 1/2 tresnje.

IMG_2850IMG_2845


9 thoughts on “Keksici od lesnika i cokolade

Postavi komentar