Tart Romanesco

Ovu predivnu biljku koja je mesavina brokolija i karfiola, otkrila sam pre par meseci. Prvi put sam je pripremila kuvajuci je na pari i bila odusevljena ukusom. Sledeci put sam je kombinovala sa testeninom, a ovog puta je nastao ovaj predivni tartic.
Za testo sam koristila spelt brasno, ali svakako mozete ga zameniti obicnim ako vise volite.


Potrebno:

Za testo:

-150 gr glatkog brasna T55
-100 gr spelt brasna
-1 jaje
-50 ml ulja
-40 ml vode
-1 ravna kasicica soli

Nadev:

-1 manja glavica Romanesco
-3 jaja
-20 cl creme fraiche ( kisele pavlake)
-1 kasicica soli
-80 gr rendanog emmental sira


Priprema:

Pomesati obe vrste brasna, dodati so, ulje, vodu i razmuceno jaje. Zamesiti glatko testo, uviti u providnu foliju i ostaviti 1h na hladnom.
U medjuvremenu brokoli Romanesco oprati, odvojiti cvetice, pa ga prokuvati u slanoj kipucoj vodi 10-ak minuta. Prosuti vodu, pa naliti hladnom vodom dok razvijate testo.
Testo rastanjiti sto tanje na pobrasnjenoj dasci, pa obloziti kalup za tart. Izbockati viljuskom na par mesta, pa po njemu rasporediti cvetove Romanesca koje ste prethodno dobro procedili. Preliti jajima koje ste razmutili sa pavlakom i solju. Preko jaja rasporediti sir i peci u zagrejanoj rerni na 200°C 30-35 minuta.
Mozete ga posluziti uz dodatak nekog umaka od paradajza ili jednostavno koristeci ketchup.

Prijatno!

 


5 thoughts on “Tart Romanesco

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s