Potrebno:
Za testo:
-150 gr glatkog brasna T55
-100 gr spelt brasna
-1 jaje
-50 ml ulja
-40 ml vode
-1 ravna kasicica soli
Nadev:
-1 manja glavica Romanesco
-3 jaja
-20 cl creme fraiche ( kisele pavlake)
-1 kasicica soli
-80 gr rendanog emmental sira
Priprema:
Pomesati obe vrste brasna, dodati so, ulje, vodu i razmuceno jaje. Zamesiti glatko testo, uviti u providnu foliju i ostaviti 1h na hladnom.
U medjuvremenu brokoli Romanesco oprati, odvojiti cvetice, pa ga prokuvati u slanoj kipucoj vodi 10-ak minuta. Prosuti vodu, pa naliti hladnom vodom dok razvijate testo.
Testo rastanjiti sto tanje na pobrasnjenoj dasci, pa obloziti kalup za tart. Izbockati viljuskom na par mesta, pa po njemu rasporediti cvetove Romanesca koje ste prethodno dobro procedili. Preliti jajima koje ste razmutili sa pavlakom i solju. Preko jaja rasporediti sir i peci u zagrejanoj rerni na 200°C 30-35 minuta.
Mozete ga posluziti uz dodatak nekog umaka od paradajza ili jednostavno koristeci ketchup.
Volim i brokoli i karfiol, tako da bi mi se i ovo povrće sigurno dopalo, ali ga nisam videla ovde. Možda ga ima u velikim marketima, baš ću da pogledam. A tart je sigurno dobar, izgleda mi veoma ukusno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Prefino! I jako dekorativno.
Sviđa mi seSviđa mi se
Predian tart i vjeruje super ukusan sa romanescom.
Sviđa mi seSviđa mi se
Oduševljena sam receptom! Mljac, mljac!
Sviđa mi seSviđa mi se
Pirovo brašno mi je odlično, koristim ga za kruh, a ovo povrće sam isto probala i odlično je. O tartiću da i ne govorim!
Sviđa mi seSviđa mi se