Veliki sam ljubitelj keksica, narocito domacih i uzivam u njihovoj pripremi, ali ovaj recept me je totalno osvojio. Keksici su ni previse tvrdi ni previse meki, taman koliko je potrebno da se tope u ustima.
Potrebno za oko 40=(20) keksica:
-210 gr brasna
-80 gr mlevenih lesnika
-120 gr secera
-1 kesica vanilin secer
-130 gr putera sobne temperature
-1 jaje
Fil:
-125 gr cokolade Nestlé Praliné (ili mlecne)
-60 ml neutralne pavlake (30% m.m.)
-15 gr putera
-10 gr meda
Priprema:
Kremasto umutiti puter sa secerom, dodati jaje, a zatim i brasno koje ste pomesali sa mlevenim lesnicima. Rukom zamesiti testo, formirati loptu, pa uviti u providnu foliju. Ostaviti na hladnom 1h.
U medjuvremenu pripremiti fil:
Pavlaku, med i puter zagrejati do tacke kljucanja pa preliti preko cokolade koju ste izlomili na manje komade. Mesati da se sastojci sjedine. Ako je potrebno vratiti na sporet jos par sekundi.
Testo rastanjiti na pobrasnjenoj dasci debljine 5mm, pa modlicom vaditi zeljene oblike. Redjati na pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 180°C, 10-ak minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade, a zatim ih spajati filom.
Bas su fini, sjajna kombinacija sastojaka i divne slicice… lep vikend ti zelim!:)) bisouus…
Sviđa mi seSviđa mi se
Lješnjak i čokolada, mmmm njami kombinacija 🙂 Baš lijepo izgledaju!
Sviđa mi seSviđa mi se
Krasni keksići, a nadjev je odličan! Moram pogledati ako ima kod nas ove praline čokolade, nisam ju do sad uočila. Malo sam škicnula na link, kod nas se može kupiti samo corse i noir, a baš vam zavidim na bijeloj nestle čokoladi. Ako je kao i ove dvije gore spomenute, onda je fantastična za praline.
Sviđa mi seSviđa mi se
Mmmm, praline, odlicna ideja:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Cook:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Lana 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako volim keksiće, ovi odlično izgledaju!
Sviđa mi seSviđa mi se