Pizza sa Mozzarellom i crnim lukom

Pizzu sam pripremala ne pamtim kad zadnji put, ali sam je zato ove nedelje pripremala cak 3 puta uzastopno i to u raznim kombinacijama. Za pocetak vam predlazem ovu sa Mozzarellom, crnim lukom i seckanim listicima bosiljka, a nekom drugom prilikom cu objaviti i preostala dva recepta, a mozda i vise …..


Potrebno za 1 pizzu:

Testo:

-250 gr brašna  T55
-12gr svežeg kvasca (ili 1/2 kesice suvog kvasca)
-1 kašičica soli
-2 kašike maslinovog ulja
-150 ml mlake vode

Nadev:

-1 pakovanje mozzarella
-1 crni luk
-5 kašike ketchup
3 lista sitno seckanog bosiljka

i još.
-origan
-rendanog emmental sira
-nekoliko crnih maslina (po zelji)

Priprema:

U vecu posudu staviti brašno, izmrviti kvasac i staviti sa jedne strane posude, na drugoj strani staviti so, dodati ulje i vodu. Spiralnim nastavcima za testo mutiti najmanjom brzinom 2 minuta. Mikser uključiti na najjaču brzinu i mutiti 4-5 minuta. Pokriti čistom krpom i ostaviti 2h na toplom mestu.
Na pobrašnjenoj dasci rastanjiti testo, prebaciti ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Ako testo pripremate su suvim kvascem, prethodno ga potopiti sa 2-3 kasike mlake vode i ostaviti 15 minuta na toplom mestu, a zatim dodati brašnu, kao i ostale sastojke.
Testo premazati ketchup-om, rasporediti polovinu crnog luka koji ste isekli na tanke kriškice, a zatim kolute tanko sečene mozzarelle, pa preostali deo luka.  Posuti origanom, seckanim bosiljkom, rendanim sirom i maslinama, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C, 15 minuta.

 

Publicités

6 réflexions sur “Pizza sa Mozzarellom i crnim lukom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s