Pizza sa Mozzarellom i crnim lukom

Pizzu sam pripremala ne pamtim kad zadnji put, ali sam je zato ove nedelje pripremala cak 3 puta uzastopno i to u raznim kombinacijama. Za pocetak vam predlazem ovu sa Mozzarellom, crnim lukom i seckanim listicima bosiljka, a nekom drugom prilikom cu objaviti i preostala dva recepta, a mozda i vise …..


Potrebno za 1 pizzu:

Testo:

-250 gr brašna  T55
-12gr svežeg kvasca (ili 1/2 kesice suvog kvasca)
-1 kašičica soli
-2 kašike maslinovog ulja
-150 ml mlake vode

Nadev:

-1 pakovanje mozzarella
-1 crni luk
-5 kašike ketchup
3 lista sitno seckanog bosiljka

i još.
-origan
-rendanog emmental sira
-nekoliko crnih maslina (po zelji)

Priprema:

U vecu posudu staviti brašno, izmrviti kvasac i staviti sa jedne strane posude, na drugoj strani staviti so, dodati ulje i vodu. Spiralnim nastavcima za testo mutiti najmanjom brzinom 2 minuta. Mikser uključiti na najjaču brzinu i mutiti 4-5 minuta. Pokriti čistom krpom i ostaviti 2h na toplom mestu.
Na pobrašnjenoj dasci rastanjiti testo, prebaciti ga u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Ako testo pripremate su suvim kvascem, prethodno ga potopiti sa 2-3 kasike mlake vode i ostaviti 15 minuta na toplom mestu, a zatim dodati brašnu, kao i ostale sastojke.
Testo premazati ketchup-om, rasporediti polovinu crnog luka koji ste isekli na tanke kriškice, a zatim kolute tanko sečene mozzarelle, pa preostali deo luka.  Posuti origanom, seckanim bosiljkom, rendanim sirom i maslinama, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C, 15 minuta.

 


6 thoughts on “Pizza sa Mozzarellom i crnim lukom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s