Mramorni kolac sa pestom i paradajzom

Ovaj dekorativni slani kolac je odlican kao predjelo ili jednostavno kao vecera uz neku finu salatu. Za ovu narandzastu boju kolaca koristila sam koncentrat od paradajza, a mozete ga zameniti i ajvarom, ako vam je ovaj koncetrat nedostupan.


Potrebno:
-3 jaja
-1 kašičica soli
-200 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-40 ml ulja
-160 ml mlakog mleka
-50 gr rendanog emmental sira
-2 kašike pesto
-2 kašike *koncentrata od paradajza

Priprema:

Pomešati brašno sa praškom za pecivo i kašičicom soli. Umutiti jaja, dodati mešavinu brašna, mleko, ulje i sir. Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 2 kašike pesta, a u drugi paradajz koncentrata. Obe smese sipati naizmenicno u manji pravougaoni kalup, koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180°C oko 40 minuta.

 

 


4 thoughts on “Mramorni kolac sa pestom i paradajzom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s