Ovaj dekorativni slani kolac je odlican kao predjelo ili jednostavno kao vecera uz neku finu salatu. Za ovu narandzastu boju kolaca koristila sam koncentrat od paradajza, a mozete ga zameniti i ajvarom, ako vam je ovaj koncetrat nedostupan.
Potrebno:
-3 jaja
-1 kašičica soli
-200 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo
-40 ml ulja
-160 ml mlakog mleka
-50 gr rendanog emmental sira
-2 kašike pesto
-2 kašike *koncentrata od paradajza
Priprema:
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i kašičicom soli. Umutiti jaja, dodati mešavinu brašna, mleko, ulje i sir. Testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 2 kašike pesta, a u drugi paradajz koncentrata. Obe smese sipati naizmenicno u manji pravougaoni kalup, koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180°C oko 40 minuta.
Obožavam slana peciva i predjela. Tvoj “ kolač “ izgleda jako fino:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Baš je odličan, volim ovako nešto sa sirom. Joše se mogu dodati i masline:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Pa jednostavno, a dekorativno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Zgodna ideja za neki letnji party u basti ili za veceru uz komadic sira i masline.:))
Sviđa mi seSviđa mi se