Vec duzi period nisam pripremala tapioku. Jedno vreme sam cesto izvodila neke eksperimente, medju kojima je i ovaj recept za cokoladnu tapioku sa karameliziranim jabukama. Ovog puta vam predlazem malo egzoticniju varijantu sa kokosom i narom.
Potrebno:
-200 ml kokosovog mleka
-400 ml vode
-80 gr šećera
-60 gr tapioke
-1 nar
-malo kokosovog brašna za dekoraciju
Priprema:
U šerpu sipati kokosovo mleko, šećer i vodu pa staviti na tihoj vatri da provri. Dodati tapioku i kuvati 10 do 15 minuta mešajući svo vreme. Kuvanu tapioku rasporediti u manje staklene posude i ostaviti da se ohladi. Pre služenja dodati zrnca nara i posuti kokosom.
Prijatno!
Recept saljem Tihani, nasoj ovomesecnoj domacici Ajme, koliko nas je, koja nam je kao temu zadala nar.
Divno izgleda taj desert u crveno -bijeloj kombinaciji. Tapioku obozavamo!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Jasna 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Ajme, tapioku nisam radila od kada su djeca bila mala
Sviđa mi seSviđa mi se
Prelijepo izgleda baš me zanima kombinacija kokosa i nara, javim rezultate.
Sviđa mi seSviđa mi se
Savršena kod mene s dodatkom sjemenki vanilija http://dilajla-svatarica.blogspot.com/2014/11/tapioka-s-kokosom-i-narom.html.
Sviđa mi seSviđa mi se