Torta sa jagodama i lemon curd kremom

Znam da malo kasnim sa ovim postom, ali posto sezona jagoda jos uvek nije gotova, evo nacina kako da ih iskoristite. Sto se kalupa tice, moj kalup je mali pravougaoni, cije stranice se pomeraju, a ako nemate takav kalup, najbolje je koristiti mali okrugli kalup sa stipaljkom, precnika 22-24 cm.

Potrebno:
Podloga
-210 gr sendvič keksa punjeni vanila kremom
–70 gr putera

Krema
-250 gr mascarpone sira
-200 gr slatke neutralne pavlake 35%m.m.
-70 gr šećera u prahu
-200 gr lemon curd kreme
-1 želatin u prahu (6 gr) + 2 kašike vode
-500 gr jagoda

i još:
-malo kokosa za dekoraciju

Priprema:
Keks izlomiti na manje komadiće, pa ih samleti u multipraktiku. Puter otopiti na tihoj vatri i preliti preko keksa. Smesu izručiti u manji kalup sa štipaljkom pa dlanovima poravnjati podlogu i blago pritisnuti. Ostaviti na hladnom dok pripremate kremu.
Želatin preliti sa 2 kašike vode i ostaviti 10-ak minuta da odstoji. Umutiti slatku pavlaku, pa dodati šećer u prahu, mascarpone i lemon curd kremu. Otopiti želatin na tihoj vatri, pa dodati umućenoj kremi miksajući neprestano.
Jagode očistiti i iseći na pola. Birajte manje jogode, kako bi ste ih potpuno prekrili kremom. Veće jagode će zahtevati veću količinu kreme.

Jogode poredjati oko kalupa tako što ćete rasečenu polovinu okrenuti ka ivicama kalupa. Sipati polovinu kreme, a zatim rasporediti preostale jagode. Preko jagoda razmazati drugu polovinu kreme i ostaviti najmanje 3h na hladnom. Pre služenja posuti kokosom.

 


2 thoughts on “Torta sa jagodama i lemon curd kremom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s