Potrebno:
Podloga
-210 gr sendvič keksa punjeni vanila kremom
–70 gr putera
Krema
-250 gr mascarpone sira
-200 gr slatke neutralne pavlake 35%m.m.
-70 gr šećera u prahu
-200 gr lemon curd kreme
-1 želatin u prahu (6 gr) + 2 kašike vode
-500 gr jagoda
i još:
-malo kokosa za dekoraciju
Priprema:
Keks izlomiti na manje komadiće, pa ih samleti u multipraktiku. Puter otopiti na tihoj vatri i preliti preko keksa. Smesu izručiti u manji kalup sa štipaljkom pa dlanovima poravnjati podlogu i blago pritisnuti. Ostaviti na hladnom dok pripremate kremu.
Želatin preliti sa 2 kašike vode i ostaviti 10-ak minuta da odstoji. Umutiti slatku pavlaku, pa dodati šećer u prahu, mascarpone i lemon curd kremu. Otopiti želatin na tihoj vatri, pa dodati umućenoj kremi miksajući neprestano.
Jagode očistiti i iseći na pola. Birajte manje jogode, kako bi ste ih potpuno prekrili kremom. Veće jagode će zahtevati veću količinu kreme.
Jogode poredjati oko kalupa tako što ćete rasečenu polovinu okrenuti ka ivicama kalupa. Sipati polovinu kreme, a zatim rasporediti preostale jagode. Preko jagoda razmazati drugu polovinu kreme i ostaviti najmanje 3h na hladnom. Pre služenja posuti kokosom.
Zvuci jako ukusno po svim sastojcima 🙂 Krasna torta.
Sviđa mi seSviđa mi se
Lemon curd jako volim, kao i sve sto je napravljeno s njim. Odlicna kreacija!
Sviđa mi seSviđa mi se