Sladoled od banane i ribizla (light)


Nakon sladoleda sa jagodama -clic-, nastao je i ovaj dvobojni sladoled od banane i ribizla. Ideja je potekla sa Gocinog bloga Kuhinjske price -clic-, gde uvek mozete naci fenomenalne recepte, nove ideje, pa cak i po neku pricu.
Umesto ribizla na isti nacin mozete upotrebiti neko drugo voce, recimo maline, kupine, borovnice i slicno.

Potrebno:
*sladoled od ribizli
-125 gr grckog jogurta
-125 gr ribizla
-6 kasike agave sirupa (ili meda)

*sladoled od banane
-125 gr grckog jogurta
-1 srednja banana
-2 kasike agave sirupa (ili meda)
-1 kasika limunovog soka

Pripremiti sladoled od ribizli.
Ribizle staviti u multipraktik pa ih izmiksati. Dodati jogurt i agave sirupa (med ), dobro promesati, pa staviti u frizider, dok pripremate sladoled od banane.
Bananu izmeljati, preliti limunovim sokom, dodati jogurt i agave sirup. U kalup za sladoled, sipati sladoled od ribizli (do pola kalupa), a zatim drugu polovinu popuniti sladoledom od banane. Kalupe staviti u zamrzivac na par sati, a zatim sluziti.
Ako nemate kalupe, sladoled cuvati u plasticnoj kutiji, hermeticki zatvorenoj, tako sto cete prvo sipati jednu kasiku sladoleda od ribizli, pa jednu kasiku sladoleda od banane, dok ne istrosite svu smesu. Kasikom za sladoled vaditi kugle. Kugle ce imati predivnu mramornu dekoraciju.

 

 


5 thoughts on “Sladoled od banane i ribizla (light)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s