Sladoled sa kremom od lesnika i badema

Za pripremu ovog sladoleda najpozeljnije bi bilo da koristite masinu za sladoled, ali i bez nje se moze 🙂 U tom slucaju nakon sto ste napravili sladoled i stavili u zamrzivac, neophodno je da ga promesate kasikom svakih pola sata kako bi ste sprecili stvaranje kristala. Naravno to mesanje traje narednih 4-5 sati, a ovo pravilo vazi za skoro sve vrste sladoleda koje pripremate bez masine.
Sladoled sam pripremala sa mojom omiljenom kremom od lesnika i badema -CLIC-, pa kao sto sam obecala, predlazem vam recept kako i vi da je utrosite.


Potrebno:

-300 ml punomasnog mleka
-250 ml neutralne slatke pavlake 30% m.m.
-50 gr secera
-3 zumanca
-100 gr kreme od lesnika i badema

U vecu serpu sipati mleko, pavlaku i krem od lesnika i badema, pa na tihoj vatri zagrevati do tacke vrenja. Posebno umutiti zumanca sa secerom, dok ne dobijete belu smesu, zatim preliti vrelim mlekom, pa sve zajedno vratiti u serpu i kuvati jos par minuta dok krema ne pocne da se zgusnjava.
Skloniti sa sporeta i ostaviti da se potpuno ohladi.

Sipati u aparat za sladoled i hladiti 20-30 minuta. Nakon toga presuti u hermeticki zatvorenu posudu i ostaviti u zamrzivac sat-dva, a zatim sluziti. Ukoliko nemate aparat za sladoled, smesu sipati u hermeticki zatvorenoj posudi i ostaviti 4-5 sati u zmrzivac, mesajuci smesu svakih pola sata, kako bi ste sprecili kristalizaciju.

 

 


One thought on “Sladoled sa kremom od lesnika i badema

  1. U mom rodnom gradu (nekada davno) sam u jednoj poslasticarnici uvijek kupovala sladoled sa ukusom ljesnika. Bio je naravno umjetno aromatizovan (Albanci su drzali slasticarnu – kao i mnogo drugdje!).
    Hvala na ovome; Recept me je bas obradovao.

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s