Potrebno
Kora:
-4 belanca
-prsohvat soli
-100 gr mlevenih badema
-90 gr secera
-50 gr ostrog brasna T45
-1 kasicica praska za pecivo
-100 gr putera
Fil od malina:
-200 gr malina
-oko 50 gr secera
-200 gr nautralne slatke pavlake min.35%m.m.
-100 gr mascarpone sira
-20 gr secera u prahu
-1 kesica zelatin u prahu (6gr)
Fil od kokosa:
-200 gr neutralne slatke pavlake 35%m.m.
-100 gr bele cokolade
-50 gr kokosa
-100 gr mascarpone sira
-1 kesica zelatin u prahu (6gr)
i jos:
-1 kesica krem slaga (sa ukusom slatke pavlake)
Umutiti belanca i prsohvat soli u cvrst sneg, postepeno dodajuci secer. Brasno pomesati sa praskom za pecivo i mlevenim bademima, pa dodati umucenim belancima, lagano mesajuci drvenom kutlacom. Na kraju dodati puter koji ste prethodno otopili na tihoj vatri, a zatim ostavili da se malo prohladi. Smesu sipati u okrugli pleh, precnika 24cm i peci na 180°C oko 20 minuta. Izvaditi iz pleha i ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim je prerezati na pola, kako bi ste dobili dve identicne kore.
Priprema fila:
Fil od malina:
U serpu sipati maline i secer pa kuvati 10-ak minuta na tihoj vatri. Zelatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, zatim otopiti na tihoj vatri, pa umesati u kuvane maline, a zatim ostaviti sa strane da se prohlade.
Fil od kokosa
Slatku pavlaku sipati u serpu, dodati joj belu cokoladu koju ste izlomili na manje komadice, pa na tihoj vatri zagrevati do tacke vrenja, odnosno da se cokolada potpuno otopi. Dodati kokosovo brasno, a zatim i zelatin koji ste prethodno pripremili prema uputstvu sa kesici i otopili na tihoj vatri. Ostaviti sa strane da se smesa potpuno ohladi.
…nastavak fila od malina...
Slatku pavlaku dobro umutiti. Posebno umutiti mascarpone sir sa secerom u prahu, pa ga sjediniti sa umucenom pavlakom Na kraju dodati ohladjene maline. Kremu ostaviti sa strane dok pripremate fil od kokosa.
…nastavak fila od kokosa…
Mascarpone sir kratko umutiti dok ne postane kremast, dodati ohladjenu pavlaku sa cokoladom i kokosom, pa sve zajedno umutiti u cvrstu kremu.
Redjanje:
U kalupu sa stipaljkom staviti I koru, preko nje sipati fil od kokosa, zatim II koru, pa fil od malina. Tortu ostaviti u frizider najmanje 3h da se potpuno stegne, a najbolje je preko noci. Zatim uklonite kalup sa stipaljkom, pa tortu premazati slagom koji ste pripremili prema uputstvu sa kesice.
Divne pastelne boje i primamljiva kombinacija ukusa.
Sviđa mi seSviđa mi se
Presjek je famozan!
Sviđa mi seSviđa mi se