Lisnata pisma koja mozete posluziti samostalno ili sa nekim sosem od paradajza. Odlicno ce vam posluziti kao predjelo, a najbolji su dok su jos mlaki.
Potrebno:
-2 x 230gr lisnatog testa (pravougaonog oblika 24×32)
-300 gr svezeg spanaca
-180 gr fete
-2 jaja
-so
i jos:
-1 jaje + 1 kasika mleka za premazivanje
Spanac oprati pa ga kuvati u slanoj vodi 5-6 minuta. Dobro ga procediti i ostaviti da se ohladi. Razmutiti jaja, dodati fetu koju ste sitno narezali, ocedjen spanac i so.
Testo razviti na radnoj dasci i iseci na kocke 8×8. U sredini svake kocke sipati po jednu kasiku fila od spanaca, pa ga zatvoriti kao pismo. Isto ponoviti i sa drugim testom. Premazati razmucenim jajetom sa kasikom mleka i peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta.
Ja sam koristila gotovo lisnato testo, ako ga sami pripremate, razvucite 2 pravougaona oblika dimenzija 24×32, a zatim iseci na kocke dimenzije 8×8.
Molim nekoliko kovertica poslati na moju adresu – izgledaju neodoljivo!
Sviđa mi seSviđa mi se
mmmm, prefino!
Sviđa mi seSviđa mi se
Molim jedno pisamce i na ovu stranu – mislim da nece puno cekati da se ohlade.:))))
Sviđa mi seSviđa mi se
Nataša ova pisamca su mi savršena,obavezno ću ih probati,evo recepis odmah spremam..hvala ti..veliki pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se