Salata sa karfiolom

Nedavno sam u supermarketu naisla na ovaj predivni plavi karfiol. Nisam bas neki poseban ljubitelj karfiola, ali ova boja me je posebno ocarala. Kod Zoke na blogu My Pans and Pots videla sam da postoji vec u zutoj boji, pa mi je ova plava zagolicala mastu 🙂

Potrebno:

-100 gr zelene salate (iceberg, rukola i sl.)
-250 gr karfiola
-2 jaja
-10-ak cherry paradajza
-2 kasike maslinovog ulja
-so
-1/2 cedjenog soka limuna
-1 kasika senfa
-2 kasike kiselog mleka (pavlake, mileram…)

i jos:
-1l vode
-1 kasika alkoholnog sirceta

Priprema:
Ocistiti karfiol, oprati i iskidati na cvetice. Potopiti u 1 litar hladne vode u koju ste dodali kasiku alkoholnog sirceta. Ostaviti 3 do 5 minuta, zatim procediti i isprati. U posebnu posudu sipati cistu vodu i ostaviti da provri, dodati cvetove karfiola i kuvati 6 do 8 minuta. Procediti i ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu skuvati jaja.
U vecu posudu poredjati listove zelene salate, dodati cvetove karfiola, kuvana jaja, koja ste isekli na manje kolutice, kao i cherry paradajza. Pripremiti preliv od maslinovog ulja, senfa, cedjenog soka limuna i kiselog mleka. Posoliti po ukusu i sluziti. Po zelji mozete dodati jos malo limunovog soka, tako ce karfiol poprimiti kiselkast ukus koji ce vas podsetiti na karfiol iz tursije.

 


2 thoughts on “Salata sa karfiolom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s