Salata sa karfiolom

Nedavno sam u supermarketu naisla na ovaj predivni plavi karfiol. Nisam bas neki poseban ljubitelj karfiola, ali ova boja me je posebno ocarala. Kod Zoke na blogu My Pans and Pots videla sam da postoji vec u zutoj boji, pa mi je ova plava zagolicala mastu 🙂

Potrebno:

-100 gr zelene salate (iceberg, rukola i sl.)
-250 gr karfiola
-2 jaja
-10-ak cherry paradajza
-2 kasike maslinovog ulja
-so
-1/2 cedjenog soka limuna
-1 kasika senfa
-2 kasike kiselog mleka (pavlake, mileram…)

i jos:
-1l vode
-1 kasika alkoholnog sirceta

Priprema:
Ocistiti karfiol, oprati i iskidati na cvetice. Potopiti u 1 litar hladne vode u koju ste dodali kasiku alkoholnog sirceta. Ostaviti 3 do 5 minuta, zatim procediti i isprati. U posebnu posudu sipati cistu vodu i ostaviti da provri, dodati cvetove karfiola i kuvati 6 do 8 minuta. Procediti i ostaviti da se ohladi. U medjuvremenu skuvati jaja.
U vecu posudu poredjati listove zelene salate, dodati cvetove karfiola, kuvana jaja, koja ste isekli na manje kolutice, kao i cherry paradajza. Pripremiti preliv od maslinovog ulja, senfa, cedjenog soka limuna i kiselog mleka. Posoliti po ukusu i sluziti. Po zelji mozete dodati jos malo limunovog soka, tako ce karfiol poprimiti kiselkast ukus koji ce vas podsetiti na karfiol iz tursije.

 

Publicités

2 réflexions sur “Salata sa karfiolom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s