Punjene paprike

 

Jedan klasican, najjednostavniji recept za pripremu punjenih paprika

Potrebno:
-12 manjih paprika
-500 gr mlevenog mesa
-150 gr pirinca
-1 glavica crnog luka
-1 sargarepa
-3 kasike maslinovog ulja
-so, biber, aleva paprika
-2 manja krompira
-2 kasike sos od paradajza
-1 kasika brasna
-1-2 kasike vode

Paprike ocistiti i ostaviti sa strane. Luk i sargarepu iseckati na sitne komadice, pa ih zajedno proprziti na ulju. Nakon 5 minuta dodati mleveno meso. Dinstati par minuta, dok ne dobije tamnu boju. Na kraju umesati pirinac, dodati so, biber i alevu papriku.
Ovom smesom napuniti paprike, ali ne pritiskati kako bi ostalo mesta da se pirinac naduje i dobro skuva. Krompir iseci na tanke kolutice, pa svakim koluticem zatvoriti po jednu papriku. Redjati u dublju vatrostalnu posudu (koju cete kasnije moci da stavite u rernu) pa naliti vodom do samog vrha paprika. Paprike kuvati 20-ak minuta na tihoj vatri, na kraju umesati 2 kasike sosa od paradajza i kasiku brasna koje ste prethodno rastvorili sa malo vode.
Posudu ukloniti sa sporeta, prekriti je aluminijumskom folijom i peci u zagrejanoj rerni na 200°C oko 1h. Nakon 40 minuta pecenja ukloniti foliju i ostaviti da se paprike zapeku i porumene.


2 thoughts on “Punjene paprike

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s