Brios puzici sa bundevom i cimetom

Pecenu bundevu nikad nisam volela, a iskreno nisam joj ni dala neku sansu da bih je zavolela. Ove godine sam resila da se suocim sa njom, a ova peciva su bila pravi pogodak. Bundeva im daje fenomenalnu boju i blagi miris, a o mekoci da ne govorim. Peciva su mi delovala tako penasto i meko, da su cak i narednog dana zadrzala tu mekocu. Inspiracija za peciva je sa ovog bloga -KLIK-. U receptu se navodi 300 gr brasna, ali meni je bilo potrebno 350 gr. Kolicina zavisi od toga koliko je bundeva vodena


Potrebno:

-300-350 gr brasna T45
-20 gr secera
-prsohvat soli
-1 kesica suvog kvasca
-80 ml mlakog mleka
-1 jaje
-150 gr pire od bundeve
-30 gr omeksalog putera

i jos.
-20 gr otopljenog putera
-2 kasike cimeta
-2 kasike smedjeg secera
-50 gr suvog grozdja
-malo mleka za premazivanje

Preliv:
-150 gr secera u prahu
-2 kasike mleka

Priprema:
Bundevu iseci na kriske, ocistiti, poredjati u pleh i prekriti aluminijumskom folijom. Peci na 200° C oko 1h. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi a zatim stapnim mikserom izmiksati pire.
Kesicu suvog kvasca pomesati sa mlekom i ostaviti 15-ak minuta. U vecu posudu staviti brasno, so i secer. Dodati nadosli kvasac i jaje. Zatim dodati pire od bundeve, pa spiralnim nastavcima za testo miksati oko 5 minuta. Nakon 1 minut umesati i omeksali puter. Testo prekriti cistom krpom i ostaviti 2h na toplom mestu, da udvostruci volumen. Nakon toga testo izruciti na pobrasnjenu radnu povrsinu, premesiti, pa oklagijom rastanjiti u obliku pravougaonika debljine 1cm.
Cetkicom premazati testo otopljenim maslacem, posuti cimetom, smedjim secerom i rasporediti suvo grozdje. Uviti kao rolat, pa ostrim nozem iseci na 12 jednakih kolutica. Rasporediti ih u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje, praveci mali razmak izmedju kolutica. Pleh uviti providnom folijom i ostaviti 1h na sobnoj temperaturi. Nakon sto su puzici narasli, premazati ih mlekom i peci u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
U medjuvremenu razmutiti secer u prahu sa mlekom pa preliti preko jos vrucih puzica. Ostaviti da se malo prohlade, a zatim uzivati uz solju mleka ili caja.

 


4 thoughts on “Brios puzici sa bundevom i cimetom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s