Potrebno:
Za koru:
-5 jaja
-100 gr secera
-110 gr brasna
-50 gr putera
-40 gr svezih pistaca
Fil:
-2 jaja
-180 gr bele cokolade za kuvanje (Nestle)
-250 ml mleka
-20 gr gustina
-200 gr malina
Za dekoraciju:
-30 gr secera
-40 gr svezih pistaca
Priprema:
U multipraktiku izmiksati pistace. Umutiti zumanca sa secerom, dodati omeksali maslac, brasno i mlevene pistace. Posebno umutiti belanca u cvrst sneg, pa pazljivo sjediniti sa umucenim zumancima. Sipati u veci pravougaoni pleh i peci u zagrejanoj rerni na 220°C, 10 minuta. Izvaditi iz pleha i uviti u vlaznu kuhinjsku krpu. Ostaviti da se ohladi.
Pripremiti fil:
Cokoladu izlomiti na manje komade pa zajedno sa mlekom zagrevati na tihoj vatri do tacke kljucanja, da se cokolada potpuno otopi. Umutiti jaja, dodati gustin, a zatim i vrelo mleko sa cokoladom. Sve zajedno vratiti na sporet i kuvati jos par minuta da se fil stegne. Ostaviti sa strane da se ohladi, a zatim umesati maline.
Odmotati koru, pa ga premazati ovim filom, a zatim je uviti u rolat.
Za dekoraciju je potrebno otopiti secer na tihoj vatri dok ne porumeni, ali paziti da ne zagori. Dodati krupno seckane pistace, pa izruciti na papir za pecenje. Ostaviti da se malo prohladi, a zatim ukrasiti rolat pre serviranja.
Da samo znaš kako sam ljubomorna na bijelu Nestle čokoladu. Kod nas je nema za kupiti, a obožavam njihove dessert i corse čokolade.
Rolada je prekrasna i sigurno jako jako fina!
Sviđa mi seSviđa mi se
Pistaci i maline divno izgledaju u tvom rolatu!
Sviđa mi seSviđa mi se
Tamara ako mogu da pomognem nekako, ostavi mi adresu u in box-u i nacicemo neku lepu belu Nestlicu 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Jasna 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Maline i bijela čokolada tako divno pašu, pa još i pistacije…mmmm krasna rolada!
Sviđa mi seSviđa mi se
:)))))))))
Sviđa mi seSviđa mi se