Strudla sa mlevenim lesnicima i nutelom

Ovu strudlu sam zamislila u dve verzije. Jedna je bila sa mlevenim rogacem, a druga bas ova sa lesnicima i nutelom. Medjutim ukus mlevenog rogaca me nije nesto posebno privukao, pa sam ga ostavila za neku drugu priliku, ali sam zato isprobala ovaj neodoljivi ukus pecenih lesnika pomesan sa cokoladnim kremom i sigurna sam da ce ovo biti moj favorit medju strudlama :))

Potrebno:
-550 gr mekog brasna
-1 kesica suvog kvasca
-250 ml mlakog mleka
-60 gr secera
-1 jaje
-1 zumance
-1/4 kasicice soli
-60 gr otopljenog putera

Fil od lesnika:
-400 gr mlevenih lesnika
-180-200 ml mleka
-160 gr secera

i jos:
-5 kasike nutele (ili nekog drugog krem namaza)
-malo mleka za premazivanje

Priprema:
Kvasac ratvoriti sa 2-3 kasike mleka i ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi. U vecoj posudi staviti brasno, dodati secer, so i nadosli kvasac. Dodati jaje, zumance, mleko i otopljeni puter. Zamesiti glatko testo, a zatim ostaviti na sobnoj temperaturi oko 2h da udvostruci volumen.
U medjuvremenu pripremiti fil.
Lesnike ispeci 10-ak minuta u zagrejanij rerni na 160°C. Ostaviti da se prohlade, a zatim ih samleti u multipraktiku. Ne morate ih samleti previse sitno, neka ostane i neko parcence. Mleko i secer zagrejati do tacke kljucanja, pa preliti preko mlevenih lesnika. Nemojte sipati sve odjednom. Bolje je dodavati po malo, kako se ne biste nasli sa previse retkom smesom. Ostaviti da se skroz ohladi, a zatim umesati nutelu.
Nadoslo testo premesiti na radnoj dasci, pa podeliti na 2 dela kako bi ste dobili dve strudle. Prvi deo razviti tanko u pravougaonu koru, a zatim premazati 1/2 fila od lesnika. Uviti kao rolat i staviti u pravougaoni kalup u kome cete peci strudle. Isto ponoviti i sa drugom polovinom. Ostaviti na sobnoj temperaturi oko 20 minuta, a zatim ih premazati sa malo mleka i peci na 200°C oko 30 minuta. Pre sluzenja ih mozete posuti secerom u prahu.

 

Publicités

4 réflexions sur “Strudla sa mlevenim lesnicima i nutelom

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s